Începe campania anuală de vaccinare antigripală. În Caraș-Severin vor fi distribuite gratuit peste 10.000 de doze

 

Direcția de Sănătatea Publică (DSP) a județului Caraș-Severin va primi peste 10.000 de doze de vaccin antigripal ce vor fi utilizate pentru imunizarea gratutită a persoanelor care se încadrează în categoriile la risc vizate prin Programul Naţional de Vaccinare.

 

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății şi Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

 

În urma catagrafierii făcute de medicii de familie din Caraș-Severin, DSP a solicitat Ministerului Sănătății alocarea a aproximativ 17.000 de doze de vaccin antigripal. „Am fost informați că miercuri, 21 septembrie, vom primi 10.297 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi distribuite medicilor de familie pentru a începe vaccinareaa pacienților aflați pe liste. Așadar, invităm cetățenii să se adreseze medicilor de familie și să se imunizeze. Sperăm să avem adresabilitate și în acest an, pentru că vremea rece favorizează circulația virusurilor gripale”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite