Începe Evaluarea Națională. În Caraș-Severin, 1.463 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris pentru a participa la probele scrise

 

Evaluarea Națională 2021 se va desfășura în perioada 22-25 iunie, în 31 de centre de examen din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa, Oravița, Moldova Nouă, Băile Herculane, Anina, Mehadia, Teregova, Domașnea, Petroșnița, Sichevița, Coronini, Grădinari, Răcășdia, Bozovici, Prigor, Berzovia, Dognecea, Sacu și Obreja. În municipiul Reșița vor fi și două centre de evaluare, unde vor fi corectate lucrări ale elevilor din alte județe.

 

În județul Caraș-Severin, 1.463 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a participa la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale. Acestea se vor desfășura după următorul program: marți, 22 iunie – limba și literatura română; joi, 24 iunie – matematica și vineri, 25 iunie – limba și literatura maternă, în 31 de centre de examen la care sunt arondate una sau mai multe unități de învățământ.

 

Cele mai multe centre de examen sunt în municipiul Reșița. Este vorba despre cinci centre, la Școala Gimnazială Nr. 8, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Școala Gimnazială Nr. 7, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, unde vor susține examenul 373 de elevi de la școlile din municipiu, dar și cei din comunele Lupac, Goruia, Ezeriș, Zorlențu Mare, Fârliug, Brebu, Târnova, Carașova și Văliug. În municipiul Caransebeș sunt organziate trei centre de examen, la Liceul Tehnologic „Decebal”, Colegiul Național „C.D. Loga” și Colegiul Național „Traian Doda”, unde vor susține examenul 185 de elevi din Caransebeș, Cornuțel și Turnu Ruieni. În Oțelu Roșu, Bocșa și Oravița vor fi câte două centre de examen, iar în Moldova Nouă, Băile Herculane, Anina, Mehadia, Teregova, Domașnea, Petroșnița, Sichevița, Coronini, Grădinari, Răcășdia, Bozovici, Prigor, Berzovia, Dognecea, Sacu și Obreja, câte un centru.

 

„Intrarea elevilor în centrele de examen se face în intervalul orar 08-08.30. Nu se mai impune controlul epidemiologic, dar vor fi respectate normele de distanțare, circuitele de intrare-ieșire și normele sanitare. Probele vor începe de la ora 09.00. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de două ore. Suplimentar, elevilor li s-au alocat 15 minute pentru a completa datelor personale, în spațiile corespunzătoare din tipizatele primite. Subiectele vin sub forma unei broșuri, iar elevii vor completa răspunsurile în spațiile alocate”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

La Școala Gimnazială Nr. 5 (structură a Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”) și la Liceul Teologic Baptist, ambele din Reșița, vor funcționa centre de evaluare. „Cele două centre de evaluare din județul nostru vor primi lucrări dintr-un alt județ, conform extragerii efectuate de Ministerul Educației, în ziua desfășurării celei dintâi probe scrise, marți, 22 iunie. Iar lucrările elevilor din Caraș-Severin vor fi corectate în alte județe”, precizează Ioan Chiosa.

 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe 4 iulie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available