Începe Evaluarea Națională. În Caraș-Severin sunt înscriși peste 1.700 de absolvenți ai clasei a VIII-a

 

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, care nu a suferit modificări din cauza grevei generale din unitățile de învățământ, Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a se desfășoară în perioada 19 iunie – 4 iulie.

 

Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe astăzi, 19 iunie, ora 09.00, cu proba la Limba și literatura română. Conform situației centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, în Caraș-Severin sunt înscriși 1.702 absolvenți ai clasei a VIII-a în vederea susținerii examenului, organizat în 40 de unități de învățământ – centre de examen. De asemenea, în județ sunt două centre zonale de evaluare. Prima probă, Limba și literatura română, va fi urmată de proba la Matematică, miercuri, 21 iunie, iar proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise.

 

Accesul candidaților în centrele de examen este permis în intervalul orar 08.00 – 08.30. Probele încep la ora 09.00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute. Probele sunt monitorizate audio-video.

 

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

 

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise, 19 – 22 iunie, între orele 08.00 – 16.00.

 

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și 29 iunie,  în intervalul orar 08.00 – 12.00. În perioada 29 iunie – 4 iulie va avea loc soluționarea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 4 iulie, anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe internet. .

 

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, este media generală la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available