35.000 de lei amendă pentru deponeul de la Lupac. Levigatul nociv din groapa de gunoi a ajuns în râul Gelug

 

Administrația Bazinală de Apă Banat a amendat, la sfârșitul săptămânii trecute, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Lupac pentru poluarea râului Gelug.

 

Poluarea produsă pe râul Gelug a fost sesizată joi, 15 iunie, de un angajat al Administrației Bazinale de Apă Banat. Acesta a observat faptul că apa râului, în amonte de localitatea Lupac, avea o culoare roșie. În urma verificărilor efectuate de echipa mixtă de specialiști a Sistemului de Gospodărire Caraș-Severin s-a constatat faptul că este vorba despre poluare cu levigat provenit de la depozitul de deșeuri din Dealul Lupacului.

 

„Poluatorul este Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Lupac, care este depozitul regional de deșeuri al județului Caraș-Severin. Poluatorul nu a respectat prevederile autorizației de gospodărire a apelor cu privire la gestionarea levigatului (lichidul nociv din gunoiul menajer), fapt ce a condus la deversarea unei cantități în emisarul natural, Valea Starcovăț (curs de apă necadastrat) care se varsă în râul Gelug. Prima măsură luată împreună cu poluatorul a fost stoparea deversării de poluanți în cursul de apă”, informează Administrația Bazinală de Apă Banat.

 

Poluatorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 35.000 lei. O echipă de la Inspecția Teritorială a Apelor Caraș-Severin a verificat, vineri, din nou situația din teren, urmând că în funcție de situația constatată să fie luate, împreună cu poluatorul, măsuri de diminuare a riscului de recontaminare. Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Banat, până în prezent, nu au fost observate sau semnalate efecte negative asupra vietăților acvatice.

 

Sursa foto: FB Apele Române Banat 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite