Începe imunizarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. În centrele de vaccinare pediatrice din Caraș-Severin nu a fost programat niciun copil

 

Procesul de imunizare împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe mâine, 26 ianuarie. În județul Caraș-Severin au fost organizate patru cabinete pediatrice, în incinta centrelor de vaccinare din Reșița, Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă.

 

114.000 de doze de vaccinuri pediatrice de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge astăzi în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, de unde vor fi transportate, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, la Centrul Național de Stocare din București – 42.000 de doze – și la centrele regionale de depozitare din Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara – câte 12.000 doze.

 

În Caraș-Severin au fost pregătite patru cabinete pentru imunizarea copiilor între 5 și ani, la centrele de vaccinare de la Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, Sala de sport „Valeria Borza” din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 8 Caransebeș, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și Sala de sport a Liceului Tehnologic „Mihai Novac” Oravița. Aceste centre se regăsesc în platforma națională (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) cu denumirea P_Ped, programarea copiilor putând fi făcută prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. Platforma electronică a fost deschisă pentru acest gen de programări încă de pe 13 ianuarie, dar la nivelul celor patru centre din Caraș-Severin nu a fost înregistrată, până la această dată, nicio solicitare. De asemenea, vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în aceste cabinete dedicate copiilor, pe tot parcursul programului de lucru.

 

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) precizează că „pentru imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Schema de vaccinare a acestor copii este de 10 micrograme/doză Comirnaty, la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available