Începe imunizarea cu vaccin Moderna și în Caraș-Severin. Deocamdată, doar la Caransebeș și Oravița!

Prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna a ajuns, în această dimineață, în Caraș-Severin. Imunizarea cu acest vaccin va începe doar la Caransebeș și Oravița, numărul dozelor primite fiind extrem de mic, doar 380.

26.210 doze de vaccin produs de compania americană Moderna au fost distribuite, ieri, centrelor regionale de stocare din București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Timișoara. Cele mai multe doze au fost alocate capitalei, 9.790, în timp ce la Centrul Regional de Stocare a Vaccinului de la Spitalul Militar din Timișoara, care deservește județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, au ajuns doar 2.320 de doze. 380 dintre acestea au ajuns, astăzi, la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și, de aici, au fost distribuite la centrele de vaccinare de la Caransebeș și Oravița.

„Astăzi au sosit primele vaccinuri Moderna în Caraș-Severin. Este vorba de 240 de doze pentru centrul de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 140 pentru cel de la Spitalul Orășenesc Oravița. În total, vorbim despre 380 de doze”, transmite purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgors. În plus, precizează acesta, tot astăzi au mai fost primite 114 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, pentru rapelul angajaților din sistemul de sănătate care s-au vaccinat la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Imunizarea cu vaccin produs de compania americană Moderna a început în țara noastră pe 1 februarie. Recomandarea pentru acest vaccin este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Potrivit producătorului, vaccinul, care, la fel ca cel de la Pfizer, utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, are o eficacitate 94,1% în prevenirea COVID-19.

Sursă foto: dw.com

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite