Închisoare cu executare, în memoria Anastasiei. Și pentru că asta merită monștrii șoselelor!  

 

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, împreună cu reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean, desfășoară activități de informare cu privire la modificările aduse în această lună Codului penal.

 

În data de 10 iulie 2023 a intrat în vigoare Legea nr. 213, cunoscută și sub numele de Legea Anastasia, care are un singur articol. Acesta modifică articolul 91 din Codul penal (Legea 286/2009), prin adăugarea unui alineat: „Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336.” Astfel, arată reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Caraș-Severin, „conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”.

 

În acest sens, pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan, specialiștii CPECA în parteneriat cu polițiști de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin desfășoară activități de informare cu privire la această modificare a Codului penal. Astfel de acțiuni au avut loc în perioada 12-20 iulie la Reșița, atunci când conducători auto și elevii unei școli de șoferi din municipiu au beneficiat de informații cu privire la noile prevederi legale, informează reprezentanții CPECA Caraș-Severin.

 

Proiectul de lege care a modificat Codul penal a fost inițiat după ce o fetiță pe nume Anastasia era spulberată chiar în fața casei de o șoferiță fără permis. Astfel, Legea 213 din 2023 a fost numită și Legea Anastasia în memoria fetiţei de 4 ani ucisă la 1 iunie 2022.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite