UPDATE. Vijelii și grindină în Caraș-Severin. Meteorologii au emis avertizare COD PORTOCALIU

 

Avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) intră în vigoare astăzi, 21 iulie, ora 18.00.

 

Codul portocaliu, valabil în intervalul 21 iulie, ora 18.00 – 22 iulie, ora 06.00, vizează întreaga jumătate de vest a țării. Potrivit ANM, „in intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp)”.

 

 

Având în vedere avertizarea meteorologică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a transmis populației un set de recomandări:

 

  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU.

 

UPDATE. Cod roșu!

 

A fost transmis un mesaj de avertizare RO-Alert valabil de la ora 22.00 la ora 23.30. Vijelie, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor acumula peste 30…40  l/mp se anunță pentru localitățile: Reșița, Bocșa, Oravița, Berzovia, Carașova, Lupac, Măureni, Fârliug, Grădinari, Dognecea, Doclin, Târnova, Forotic, Ramna, Vermeș, Ticvaniu Mare, Sacu, Copăcele, Vărădia, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Ciudanovița, Goruia, Ocna de Fier.

 

Explicație foto: Furtuna care avea să lovească în 4 iulie 2023 municipiul Reșița, surprinsă cu drona deasupra cartierului Marginea de către Liviu Oană. Sursă foto: Dronegasm

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available