Incident de integritate în Caraș-Severin

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încă 10 incidente de integritate, unul dintre acestea vizând un funcționar public din Caraș-Severin.

 

Potrivit ANI, Lucian Lotoroșanu, funcționar public în cadrul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 septembrie 2020 – 02 iunie 2022, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 

Incompatibilitatea, susține ANI, a apărut întrucât Lotoroșanu, „simultan cu deținerea funcției publice în cadrul D.G.A.S.P.C. Caraș-Severin, a exercitat și alte funcţii în sectorul privat, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public”.

 

Legea 161/2003 prevede, la art. 96, alin. (1), că „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, stipulează Legea 176/2010, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

 

Contactat de resita.ro, Lucian Lotoroșanu ne-a transmis că „decizia ANI va fi contestată în termenul legal, atât pe cale administrativă, cât și în fața instanței de judecată, dacă se va impune!”. Lotoroșanu este în prezent manager de proiect în cadrul DGASPC Caraș-Severin, la două proiecte finanțate prin PNRR și POCU.

 

Celelalte nouă incidente de integritate anunțate astăzi de ANI se referă la foști sau actuali funcționari publici din București, Constanța, Galați, Timiș, Argeș, Ialomița, Cluj și Covasna.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available