Incidența cazurilor de COVID-19 schimbă scenariile în școli. Pe roșu: 20 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin

Depășirea pragului de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori în Cărbunari și Sasca Montană a făcut ca unitățile de învățământ din aceste comune să treacă în scenariul roșu. Municipiul Reșița rămâne, în continuare, în scenariul galben.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin (ISJ) și Direcția de Sănătate Publică au avizat, ieri după-amiază, noi scenarii de funcționare, pe localități și unități de învățământ, conform ratei de incidență pe localități a cazurilor confirmate de infectare cu SARS-CoV2. Astfel, potrivit datelor furnizate de ISJ, 225 din cele 409 de unități de învățământ din Caraș-Severin se află în scenariul verde, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învăţământ, 164 în scenariul galben, cu participarea în unitățile de învăţământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și a celor din anii terminali și participarea în sistem online a elevilor din celelalte clase, și 20 de unități de învățământ se află în scenariul roșu, cu opt mai multe decât la începutul săptămânii. „În urma depășirii pragului de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în comunele Cărbunari și Sasca Montană, cele opt unități de învățământ de pe raza acestora vor intra în scenariul roșu. În același scenariu rămân și unitățile din Ezeriș, Vermeș, Glimboca și Ramna unde, de asemenea, incidența cazurilor de COVID-19 este de peste 3 la mie”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa. În aceste cazuri, singurii care participă fizic la cursuri sunt preșcolarii și elevii din învățământul primar, ceilalți elevi fiind în sistem online.

Cele 41 de unități de învățământ din Reșița vor fi în continuare, în scenariul galben, la fel ca alte 123 de unități de învățământ din Caransebeș, Bocșa, Oravița, Berliște, Berzovia, Bucoșnița, Carașova, Ciclova Română, Copăcele, Dalboșeț, Fârliug, Forotic, Lupac, Mehadica, Ocna de Fier, Rusca Montană, Socol, Târnova, Văliug, Vărădia și Zorlențu Mare. În celelalte localități din județ, școala se va desfășura după scenariul verde.

Potrivit ultimelor raportări oficiale, incidența cazurilor de COVID-19 este, la nivelul județului Caraș-Severin, de 1,07 la mie, iar în municipiul Reșița, de 1,84‰. De marți până miercuri, conform DSP, în județ au fost raportate 37 de cazuri noi de COVID-19 și două decese ale unor persoane confirmate pozitiv care erau internate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș: un bărbat de 66 de ani din Caransebeș, care prezenta și afecțiuni cardiovasculare și insuficiență hepatică, și o femeie de 55 de ani din Borlova, cu hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate morbidă. În momentul de față, în spitalele din Caraș-Severin sunt internați 81 de pacienți cu COVID-19 (45 la Reșița, 35 la Caransebeș și 1 la Oravița). Opt dintre aceștia prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (5 la Reșița și 3 la Caransebeș). Alte 326 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare instituționalizată sau la domiciliu.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 14.062 de persoane (52 în ultimele 24 de ore). 7.939 au fost confirmate pozitiv, iar dintre acestea, 429 au decedat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite