Inconştienţă maximă! Un reşiţean şi-a lăsat copilul de 11 ani să conducă un ATV, iar minorul a provocat un accident

 

Un copil de 12 ani a ajuns la spital după ce a căzut de pe un ATV condus de un alt minor, de 11 ani. Potrivit poliţiştilor care anchetează cazul, acesta primise acordul tatălui său pentru a conduce vehiculul.

 

Accidentul s-a produs vineri, pe o stradă din cartierul reşiţean Ţerova. Potrivit poliţiştilor, în timp ce conducea un ATV neînmatriculat, un copil de 11 ani ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar pasagerul de pe ATV, tot un minor, de 12 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. Din fericire, acesta nu a suferit răni grave, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale nefiind necesară internarea sa în spital.

 

După accident, tatăl minorului de 11 ani, care i-ar fi încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce, ar fi mutat ATV-ul de la locul accidentului, în curtea imobilului de domiciliu, însă acest lucru nu îl va scăpa de răspunderea penală. Polițiștii Biroului Rutier Reșița au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, modificarea stării locului accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

„Legislația în vigoare prevede că, pentru a conduce un ATV pe drumurile publice, în funcție de categoria și specificațiile tehnice ale acestui tip de autovehicule, este necesară deținerea unui permis de conducere categoria B1 sau B, care se poate obține începând de la vârsta de 16, respectiv 18 ani. ATV-urile care nu se pot omologa nu au acces pe drumurile publice”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

 

Sursă foto-simbol: finntrail.com

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available