Inculpat, dar puțin plecat. Victor Naidan nu poate fi suspendat din funcție, pentru că a intrat în concediu

Trimis în judecată într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, arhitectul șef al județului Caraș-Severin, Victor Naidan, va fi suspendat din funcție. Dar nu se poate încă, întrucât taman acum „domnul Naidan este în concediu”, a declarat, ieri, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, nu a dorit să comenteze foarte mult situația în care se află arhitectul șef al județului, Victor Naidan, trimis în judecată pentru că, în calitate de director executiv și manager de proiect, a semnat procesul verbal de recepție a unor lucrări nefinalizate într-un proiect cu finanțare europeană implementat de Consiliul Județean în urmă cu opt ani. Datorită semnăturii lui Naidan, Consiliul Județean Caraș-Severin ar fi primit, la acel moment, pe nedrept suma de 3,4 milioane de lei, reprezentând fonduri nerambursabile în cadrul proiectului intitulat „Creșterea gradului de mobilitate în vederea dezvoltării schimburilor economice și turistice în zona transfrontalieră Pojejena/Voivodina”, ce a avut drept obiective înființarea unui port turistic la Pojejena și achiziția unui catamaran pentru 50 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Fraudă cu fonduri UE la Consiliul Județean Caraș-Severin, confirmată de DNA! Printre inculpați: Victor Naidan, fostul director executiv al CJ!

„Ne-au fost solicitate pe parcursul anului trecut documente legate de acest proiect cu finanțare europeană. Este o problemă din anul 2012. Sigur că am înaintat toate documentele atunci când ne-au fost solictate de către OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) și DNA. Foarte multe lucuri nu știu și nici nu cred că aș fi în măsură să spun pentru că este un dosar care se află pe rol. În momentul în care primim documentele, vom proceda în consecință legat de atribuțiile pe care domnul Naidan le are în Consiliul Județean. În astfel de situații, prevederile legale impun suspendarea din calitatea de funcționar. Acum, domnul Naidan este în concediu”, a declarat, astăzi, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Din surse neoficiale am aflat că Victor Naidan a intrat în concediu luni, 9 martie, după ce vineri, 6 martie, aflase din presă că este inculpat în dosarul fraudării fondurilor europene pentru investiția de la Pojejena. O investiție mult-dorită de fostul primar de acolo Omer Radovancovici, cunoscutul „Prinț al Clisurii”, foarte apropiat în acele vremuri de „Împăratul Verde” al județului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite