„Încurajez pe toată lumea să facă vaccinul, să aibă încredere în medicină, în știință” [VIDEO+FOTO]

650 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns, astăzi, în Caraș-Severin, pentru imunizarea cadrelor medicale, a personalului din spitale, precum și a altor lucrători din domeniul sanitar. Cele mai multe dintre acestea au fost distribuite Spitalului Județean de Urgență Reșița, unde s-a reluat vaccinarea angajaților.

În prima fază, până vineri, 8 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost vaccinate 250 de persoane, urmând ca săptămâna aceasta să fie imunizate alte 360. „După ce săptămâna trecută a fost imunizat personalul medical din secţiile Unităţii de Primiri Urgenţe, Anestezie şi Terapie Intensivă, Anatomie Patologică, Pneumologie, Boli Infecţioase, precum şi cel al Centrului de Hemodializă, începând de astăzi se vor vaccina cadrele medicale din secţiile Cardiologie, Radiologie şi Imagistică Medicală,  Pediatrie, Chirurgie, Urologie, Laboratorul de Analize Medicale, Medicină Internă I, Urologie, Diabet şi ORL”, informează purtătorul de cuvânt al unității medicale, Roxana Bălan.

Printre cei care s-au vaccinat astăzi a fost și managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici (video, prima parte). „Rândul meu a venit abia astăzi pentru că am considerat absolut firesc ca personalul medical din linia întâi să fie vaccinat în prima săptămână. Un spital nu poate funcționa fără medici și acest lucru trebuie să îl înțelegem cu toții. Într-un spital, personalul medical este cel mai important”, a declarat Alina Stancovici.

Raluca Cornean (video, a doua parte) este unul dintre medicii care s-au vaccinat astăzi și care a dorit să transmită un mesaj de încurajare: „Vă aștept pe toți să faceți demersul acesta. Nu a durut, nu am nicio reacție adversă, mă simt foarte bine, sunt entuziasmată și cred că și restul colegilor mei se simt la fel. Încurajez pe toată lumea să facă vaccinul, să aibă încredere în medicină, în noi, în știință și să vină cât mai mulți să se vaccineze”.

Conform programării, săptămâna aceasta va fi imunizat, în cadrul centrului de vaccinare din incinta Staţionarul I al Spitalului Judeţean de Urgenţă, şi personalul medical din reţeaua de medicină de familie, medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, personalul din laboratoare, farmacii şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, precum şi personalul din serviciile stomatologice şi cel de pe ambulanţă, a mai precizat purtătorul de cuvânt al SJUR.

Tot astăzi au fost distribuite 290 de doze de vaccin și celorlalte două unități medicale din județ care tratează pacienți infectați cu coronavirus. 190 de doze au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 100 la Spitalul Orășenesc Oravița.

Sursă foto și video: SJUR.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite