A murit și generalul Adrian Marinescu

A încetat din viață, la vârsta de 84 de ani, generalul (r) Adrian Marinescu, director general al Întreprinderii Mecanice Reșița (actuala Arsenal) în perioada 1977-1996, cetățean de onoare al municipiului Reșița.

Născut la Iași (în 25 august 1936), Adrian Marinescu a absolvit ca șef de promoție Școala Militară de Ofițeri de Artilerie din Sibiu (1957), apoi Facultatea de Armament din cadrul Academiei Tehnice Militare și cursurile postacademice (master) în Managementul resurselor umane (1978). A fost distins cu ordinul „Meritul militar” (clasele III, II și I) și cu emblema de onoare a Forțelor Terestre. Membru de Onoare al Societății Inginerilor Militari din Asociația Generală a Inginerilor, Adrian Marinescu a primit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Reșița” (2015) și diploma de onoare „Senior al culturii Banatului Montan” (2016).

Profesional, Adrian Marinescu a fost inginer șef al Bazei de Reparații Armament din Sibiu, comandant al Bazei de Reparații Armament din Târgoviște, șef de proiect și locțiitor al Comandantului Artileriei Forțelor Armate pentru Tehnică Nouă din București. La 1 ianuarie 1977 a fost detașat în Ministerul Industriei Construcțiilor de Mașini, în funcția de director general al Întreprinderii Mecanice Reșița (devenită după revoluție SC Arsenal Reșița SA), până la trecerea sa în rezervă, în anul 1996, cu gradul de colonel inginer. De-a lungul carierei profesionale a obținut trei certificate de inventator și numeroase certificate de inovații. A fost avansat la gradul de general de brigadă în anul 2000.

Consilier local la Reșița în perioada 1996-2004, Adrian Marinescu este autorul volumelor „Arme și destine – două decenii director la fabrica de tunuri” (memorialistică) și „Tunurile Reșiței – o istorie fierbinte” (monografie).

Înmormântarea va avea loc miercuri, 13 ianuarie 2021, de la ora 13, în cimitirul din cartierul reșițean Moroasa.

Dumnezeu să-l odihnească!

UPDATE, ora 22.40

Rectificare din partea familiei, informația referitoare la locul și ora înmormântării nefiind corectă! Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 12, la Cimitirul nr. 8 din Govândari.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite