Contracte de management expirate în cazul a zeci de unități de învățământ din Caraș-Severin. Decizia ISJ: 80% dintre directori au fost menținuți pe funcții!

Dascălii care au ocupat prin concurs, în 2016, posturi de director și director adjunct la unități de învățământ din Reșița rămân, marea lor majoritate, pe funcții. La nivelul județului Caraș-Severin au avut loc schimbări în 12 unități de învățământ dintr-un total de 58 unde unul sau chiar ambele posturi au fost vacantate ca urmare a expirării contractului de management.

49 de posturi de director și 17 de director adjunct au rămas vacante după ce contractele de management educațional au expirat pe 8 ianuarie, la 58 de colegii, licee, școli gimnaziale, grădinițe, centre de educație incluzivă și cluburi școlare din Caraș-Severin. Cu puține excepții, unele dintre ele dictate de faptul că directorii nu au mai dorit să continue la conducerea unităților de învățământ, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a decis menținerea pe funcții a cadrelor didactice care au reușit să promoveze concursul național organizat de Ministerul Educației la sfârșitul anului 2016.

Cele mai multe posturi vacante au fost la Reșița: 11 de director și șapte de director adjunct. ISJ a decis renumirea prin detașare în interesul învățământului a celor 11 directori aflați deja în funcție, la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Economic al Banatului Montan, la școlile gimnaziale nr. 7, 8 și 9, la centrele școlare de educație incluzivă „Aurora” și „Primăvara”, la grădinițele cu program prelungit „Floarea-Soarelui”, „Palatul Fermecat” și „Semenic”, precum și la Palatul Copiilor. De asemenea, cinci din cele șapte posturi de director adjunct vor fi ocupate în continuare de cadrele didactice care le-au obținut prin concurs, la Colegiul Național „Traian Lalescu” (două posturi), Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și Şcoala Gimnazială Nr. 7. La Liceul Teologic Baptist, postul a rămas neocupat întrucât directorul adjunct în funcție nu și-a depus acordul de renumire, iar la Colegiul Economic al Banatului Montan postul era vacant prin demisie, nu ca urmare a expirării contractului de management.

În total, la nivelul județului au fost înlocuiți doar opt directori, dintre care trei ca urmare a faptului că nu au dorit să fie renumiți pe funcție, și cinci directori adjuncți. Au fost schimbați directorii de la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Slatina-Timiș, Şcoala Gimnazială Tirol și Şcoala Gimnazială Vârciorova, precum și directorii adjuncți de la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița, Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg“ Mehadia și Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa.

Atât renumirile directorilor și directorilor adjuncți aflați deja în funcție, cât și noile numiri sunt valabile până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available