UPDATE. Înotătorul David Popovici, performanță istorică într-o finală transmisă de… nicio televiziune din România! [VIDEO]

 

La 17 ani și nouă luni, înotătorul David Popovici a câștigat aseară titlul mondial în proba de 200 de metri liber! Este cea mai bună performanță din istoria natației masculine românești!

 

Prin victoria obținută la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, David Popovici a devenit primul înotător din istoria României care câștigă medalia de aur la o astfel de competiție de seniori.

 

Aflat la jumătatea cursei pe locul secund, Popovici și-a surclasat principalii rivali în partea a doua, stabilind în final un nou record mondial de juniori și cel mai bun timp din competițiile de seniori din ultimii 10 ani! Totodată, timpul înregistrat de Popovici în finala din Ungaria (1:43.21) este al patrulea din istoria probei. Popovici a fost urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (19 ani) și de britanicul Tom Dean (22 de ani), cel care a câștigat aurul olimpic la Tokyo într-o finală terminată de român (16 ani și 10 luni la acea vreme) la două sutimi de secundă de podium.

 

Pentru că nu era o competiție la care să participe superjucătorii naționalei noastre de fotbal, finala mondială de natație de la Budapesta – istorică pentru România – nu a fost transmisă de nicio televiziune de la noi din țară! Cursa de aur a lui David Popovici poate fi găsită pe Youtube și pe Facebook.

 

 

Primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină de natație, David Popovici este al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

 

„Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

FELICITĂRI, DAVID!
FELICITĂRI, ADRIAN! (antrenorul Adrian Rădulescu, n.r.)
Felicitări întregii echipe, dar și familiei care i-a fost mereu alături lui David!
ROMÂNIA ÎNTREAGĂ ESTE MÂNDRĂ DE VOI!”, este mesajul transmis de Federația Română de Natație.

 

Debutant la un Campionat Mondial de seniori în bazin olimpic, David Popovici va concura astăzi, de la ora 10.30, și în seriile de la 100 metri liber, probă în care deține, de asemenea, recordul mondial la juniori.

 

Sursă foto: Facebook/FRNPM. Sursă video: Youtube/Sport Special International

 

UPDATE – ora 10.40

 

David Popovici a terminat primul în seria de la 100 metri liber și s-a calificat în semifinale, programate tot astăzi (ora 19.26). Finala probei va avea loc mâine.

 

UPDATE – ora 18.55

 

Ca urmare a numeroaselor reacții critice din spațiul public, conducerea Televiziunii Române a anunțat în această după-amiază că va transmite în direct competiția de la Budapesta: „TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii. De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere”.

 

David Popovici va concura în semifinala a doua a probei de 100 metri liber, programată la ora 19.31.

 

UPDATE – ora 19.40

 

Calificare în finală a lui David Popovici, care a stabilit un nou record mondial de juniori și la 100 metri liber!

 

Înotătorul român a obținut azi cel mai bun timp din ambele semifinale, devenind astfel principalul favorit în finala de mâine, care va începe la ora 19.22.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite