Instituţia Prefectului aniversează 30 de ani de activitate în Caraș-Severin. În perioada 1992-2022, județul a avut 18 prefecți

 

Sala mare de ședințe a Palatului Administrativ din Reșița a găzduit, astăzi, o şedinţă festivă a Colegiului Prefectural, cu prilejul aniversării de către Instituția Prefectului a 30 de ani de activitate în forma actuală de organizare. La momentul festiv au participat și o parte din foştii prefecţi ai judeţului Caraş-Severin.

 

Ziua Instituţiei Prefectului – instituită prin lege, începând cu anul 2018, în data de 2 aprilie – a fost marcată în avans în Caraș-Severin, printr-o ședință festivă prilejuită și de aniversarea a 30 de ani de activitate a instituției în forma actuală de organizare.

 

La eveniment au participat, alături de actuala echipă de la conducerea Instituției Prefectului, și o parte din cei care, în perioada 1992-2022, au ocupat funcția de prefect. În total, în aceste trei decenii, județul Caraș-Severin a avut 18 prefecți: Liviu Spătaru; Traian Zamfir (decedat); Nicolae Ștefănescu (decedat); Iosif Hilofsky (decedat); Marcel Vela; Gheorghe Pavel Bălan; Enache Barbu; Gheorghe Cahniță; Gavril Soran; Anton Paulescu; Octavian Țunea (decedat); Ioan Sabo; Silviu Hurduzeu; Nicolae Miu Ciobanu; Florența Albu; Matei Lupu; Cristian Gâfu și Ioan Dragomir. Opt dintre aceștia – prefectul în funcție Ioan Dragomir și foștii prefecți Cristian Gâfu, actualmente subprefect, Florența Albu, Matei Lupu, Silviu Hurduzeu, Anton Paulescu, Gheorghe Cahniţă și Liviu Spătaru – au fost prezenți la ședința festivă a Colegiului Prefectural.

 

„De-a lungul acestor 30 de ani, Instituţia Prefectului s-a străduit şi a reuşit să faciliteze dialogul între cetățeni și instituții sau organizații, dar şi între partenerii instituţionali. Suntem cu toţii în slujba cetăţeanului, ale cărui interese, siguranţă şi linişte trebuie să fie pe primul plan, de aceea trebuie să ne concentrăm în permanenţă pe a fi mai buni, mai operativi, mai implicaţi. Ne aflăm, totodată, într-un un moment care ne oferă ocazia de a ne exprima respectul faţă de prefecţii judeţului Caraş-Severin. Mă bucur să-i văd aici, în sală, pe mare parte dintre aceştia. Profit de această ocazie şi le mulţumesc pentru activitatea desfăşurată, mai lungă sau mai scurtă, ca prefect al judeţului Caraş-Severin. Suntem zilnic la datorie și ne facem treaba responsabil, pentru ca viața locuitorilor județului Caraş-Severin să fie una mai sigură, iar aceştia să ştie că pot conta pe sprijinul nostru de fiecare dată” , a spus prefectul Ioan Dragomir în discursul susținut în cadrul ședinței festive.

 

Evenimentul a inclus și o prezentare a istoricului instituţiei, susţinută de şeful Serviciului Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale, Ovidiu Roşu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available