Intervenție a elicopterului SMURD pe o pârtie de pe Muntele Mic. Un bărbat accidentat la schi a fost transportat la spitalul din Caransebeș

 

Devenit operațional la sfârșitul anului trecut, chiar înainte de Crăciun, Punctul de Operare Aeromedical de la Caransebeș a desfășurat, în această după-amiază, prima misiune de salvare.

 

Echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș a fost solicitat, în această după-amiază, de salvamontiștii de pe Muntele Mic pentru a ajuta la salvarea vieții unei persoane care s-a accidentat pe una dintre pârtiile din stațiunea montană.

 

„Persoana, de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică și a membrelor, fiind necesar transportul de urgență la o unitate spitalicească. Echipajul elicopterului SMURD l-a preluat pe bărbat de la salvamontiști, care i-au acordat  acestuia primul ajutor, și l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și de tratament de specialitate”, transmit reprezentanții Inspectoratului General de Aviație (IGAV), în subordinea căruia funcționează Punctul de Operare Aeromedical de la Caransebeș

 

Punctul de Operare Aeromedical de la Caransebeș a devenit operațional pe 24 decembrie 2021, fiind prima unitate montană de acest gen din țara noastră. „Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație, a creat o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență prin înființarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creșterea nivelului de pregătire a personalului navigant. În perioada următoare vor devin operaționale și celelalte două puncte, la Câmpulung Moldovenesc și Brașov”, precizează reprezentanții IGAV.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite