Intervenție… altfel a pompierilor cărășeni. Aceștia au participat la o acțiune de împădurire în apropierea Reșiței

 

Pompierii militari cărășeni au participat, ieri, la o misiune… altfel. Aceștia au făcut echipă cu silvicultorii și au plantat puieți de gorun în zona Dealului Golului, pe un teren preluat de Direcția Silvică de la Primăria Reșița.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” s-a alăturat Direcției Silvice Caraș-Severin în cadrul campaniei „Luna plantării arborilor” și a participat cu mai multe echipe de pompieri militari la o acțiune de împădurire. Sub supravegherea silvicultorilor, pompierii au plantat puieți de gorun. „O parte dintre pompierii care au participat la acţiunea de împădurire au venit din timpul liber şi au făcut cu plăcere muncă de voluntariat. Ținând cont de faptul că rolul instituției noastre nu constă doar în protejarea și salvarea de vieți, ci și a mediului înconjurător, implicarea noastră este firească și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne îngrijim să lăsăm în urmă un mediu sănătos pentru că acesta este exemplul pe care îl oferim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Izabela Ciocoi.

 

 

Parcela pe care a avut loc acțiunea de împădurire, situată în apropierea Dealului Golului, face parte din suprafața de 12,3 hectare care, în urmă cu doi ani, a făcut obiectul schimbului de terenuri dintre Primăria Reșița și Direcția Silvică în vederea amenajării domeniului schiabil Semenic – Crivaia. În compensare pentru terenul dat primăriei în acea zonă, Direcția Silvică a preluat terenul din zona cartierului Doman unde a început, în 2022, acțiuni de împădurire. Anul acesta, Ocolul Silvic are în plan, aici, plantarea a 56.000 de puieți forestieri din specia gorun, proveniți din pepinierele Romsilva.

 

La nivelul întregului județ, Direcția Silvică va planta, anul acesta, aproximativ 700.000 de puieți forestieri în cadrul campaniei de împădurire.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite