UPDATE. Inundații în Reșița. Zeci de mașini luate de ape pe strada Mihail Kogălniceanu! [VIDEO]

 

O rupere de nori de câteva zeci de minute a dus la producerea, în această după-amiază, de inundații în municipiul Reșița – pe strada Mihail Kogălniceanu și în cartierele aparținătoare Țerova, Doman și Secu.

 

La stația hidrometrică Țerova, anunță cei de la Apele Române, au fost înregistrate precipitații cumulate de 70 l/mp, din care 48 l/mp în numai 20 minute, în intervalul orar 15.00-15.20! Aceleași cantități de apă au căzut după ora 15.30 în mai multe cartiere ale Reșiței, nefiind de mirare că apele venite de pe versanți au ajuns să aibă un debit prea mare pentru a putea fi preluate de rețeaua de canalizare.

 

„Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații: 4 străzi din municipiul Reșița; 3 străzi din cartierul Țerova; cartierul Doman; cartierul Secu. Până în prezent nu sunt persoane în pericol”, a transmis Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

 

 

Pe strada Mihai Kogălniceanu, circa 30 de mașini au fost luate de șuvoaiele de apă, formate ca urmare a torenților căzuți de pe versanți. La fața locului intervin și reprezentanții municipalității, cu trei utilaje pentru decolmatare.

 

„Având în vedere că am avut mai multe solicitări referitoare la un baraj rupt, vă comunicăm faptul că la nivelul municipiului Reșița nu sunt baraje în pericol”, precizează reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Pe de altă parte, potrivit Secției de Drumuri Naționale Caransebeș, traficul rutier pe DN 58, între Reșița și Anina, în zona Carașova, a fost închis, drumul fiind acoperit cu apă și cu ebulment adus de pe versanți, pe o porțiune de circa 120 de metri.

 

„La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate”, transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

 

Sursa video cu imagini de pe strada M. Kogălniceanu: ISU „Semenic”

 

UPDATE – ora 19.23

 

Până în acest moment, echipajele ISU „Semenic” au intervenit pentru evacuarea apei din 23 gospodării (Reșița – 9, Țerova – 5, Doman – 6, Secu – 3) și decolmatarea unui podeț din municipiul Reșița.

 

„În acest moment se acționează în 8 locații din Reșița, Țerova și Doman. În Reșița, un microbuz cu 7 subofițeri se deplasează pe str. Kogalniceanu pentru sprijin îndepărtare aluviuni. Apele sunt în retragere. Forțe implicate: 2 ofițeri și 30 subofițeri. Cea mai afectată stradă din municipiul Reșița a fost str. Mihail Kogălniceanu.”, au transmis în urmă cu câteva minute cei de la ISU.

 

UPDATE – ora 20.57

 

Echipajele de la ISU au mai intervenit pentru evacuarea apei din încă patru gospodării din municipiu, iar în prezent se acționează în cinci locații (Reșița – 4, Doman – una). Pe strada Mihail Kogălniceanu, 7 subofițeri împreună cu angajați ai Direcției de Întreținere a Patrimoniului condusă de Dani Călin intervin pentru îndepărtarea aluviunilor.

 

În cazul DN 58 Reșița-Anina, pe porțiunea de drum din zona Carașova, se circulă pe un singur sens, drumarii de la SDN Caransebeș actionând pentru deblocarea totală a drumului.

 

„Echipajele venite în sprijin de la celelalte subunități de intervenție au încheiat misiunile și se retrag la bază. Apele sunt în retragere.”, mai transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

UPDATE – 30 mai 2023 

Primăria Reșița oferă sprijin locuitorilor de pe strada Mihail Kogălniceanu. În zonă au căzut 77 de milioane de litri de ploaie în 20 de minute!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available