Investiție finalizată la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița. ADR Vest: Reabilitare la standarde moderne cu ajutorul banilor europeni [FOTO]

Lucrările de reabilitare energetică și cele de reparații și consolidare executate la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița au fost finalizate și recepționate, anunță ADR Vest. Investiția a avut o valoare totală de aproximativ 8,95 milioane de lei și va determina o scădere de 77% a consumului anual de energie primară.

Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița a trecut, în ultimii doi ani, printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, iar rezultatele pot fi văzute acum: un imobil la standarde europene atât în ceea ce privește confortul, cât și în privința eficienței energetice.

În cadrul proiectului „Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu Reșița”, derulat de Primăria Reșița prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest și finanțat din fonduri europene, au fost executate lucrări complexe, cum ar fi: „izolarea termică a fațadei școlii: partea opacă, cu plăci de vată bazaltică și partea vitrată cu tâmplărie cu geam termopan și din PVC; termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, termoizolarea acoperișului tip șarpantă și a planşeelor peste ultimul nivel și parter; reabilitarea instalației de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, inclusiv montarea unei centrale termice noi; instalarea de panouri solare și fotovoltaice; refacerea instalației electrice și a celei de distribuţie a apei reci; instalarea de corpuri de iluminat cu LED și senzori de mișcare sau prezență; implementarea unor sisteme de climatizare și ventilație mecanică cu recuperarea căldurii, precum și a unui sistem integrat de management energetic pentru monitorizarea tuturor instalațiilor din clădire: electrică, termică, ventilație, climatizare, incendiu, control acces, efracție; facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampă de acces la intrare, grup sanitar; înlocuirea tâmplăriei interioare”, informează reprezentanții ADR Vest.

„Finalizarea investiției de la Colegiul Național Traian Lalescu, demarată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, aduce beneficii substanțiale. În urma acestui proiect, va rezulta o scădere a consumului anual de energie primarã cu aproximativ 77%. Este o reducere semnificativă a costurilor, iar resursele financiare economisite vor putea fi direcționate spre alte zone, în lucrări de modernizare sau pentru investiții în dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ. Totodată, va crește gradul de confort al elevilor și cadrelor didactice”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Edilul a mai precizat că Primăria Reșița beneficiază din plin de această linie de finanțare, având depuse proiecte de reabilitare energeticã pentru toate unitățile de învățământ din municipiu, proiecte aflate, în prezent, în diverse faze de implementare.

Sursă foto: ADR Vest

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available