Investiții în educație la Oravița. „Așa cum toți copiii merită”

 

Lucrări în valoare de aproape 20 de milioane de lei demarate la Școala Gimnazială ,,Romul Ladea” vor transforma instituția de învățământ din Oravița, anunță primarul Dumitru Ursu, într-una demnă de standarde europene.

 

Școala Gimnazială ,,Romul Ladea” din Oravița beneficiază de lucrări de modernizare grație unei finanțări europene obținute de Primăria orașului. Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Oravița prin investiții în obiective educaționale și spații publice”, finanțat prin Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, prevede ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare, aflate în desfășurare.

 

Mai exact, detaliază primarul Dumitru Ursu, se va interveni la diferite corpuri de clădire ale şcolii – spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport – prin refacerea/consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi a pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior/exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, a laboratoarelor şi atelierelor. De asemenea, proiectul prevede achiziționarea de softuri educaționale, precum și amenajarea de terenuri de sport.

 

„Le mulțumim cadrelor didactice și copiilor care ne-au ajutat să identificăm nevoile reale ale acestora, pentru a beneficia de educație de calitate și ne-au determinat astfel să elaborăm acest proiect. Pentru că viitorul Oraviței e viitorul copiilor orăvițeni, această investiție va însemna un pas important spre creșterea calității actului educațional și spre condiții moderne de învățare, așa cum toți copiii merită”, declară primarul Dumitru Ursu.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite