Licitație cu final neașteptat. Primăria Reșița, nevoită să schimbe tactica

 

Niciuna dintre cele două oferte depuse la licitația privind achiziția lucrărilor de modernizare a transportului public și a infrastructurii din Reșița nu a îndeplinit condițiile impuse de beneficiar. În consecință, procedura de achiziție a fost anulată de Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Primăria Reșița are, însă, soluții pentru ieșirea din impas.    

 

Demarată la începutul lunii februarie, procedura de licitație pentru achiziția de lucrări de execuție a proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1” și achiziția de lucrări de execuție a proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 2” s-a finalizat, dar nu cu desemnarea unui câștigător. Municipalitatea anunță că, „în urma evaluării ofertelor depuse de către cele două asocieri de firme ai căror lideri sunt STRABAG ȘI ALSTOM, s-a constatat că acestea depășeau valoarea estimată a investiției”, motiv pentru care în conformitate cu Legea nr. 98/2016, art. 215 alin. (4) litera e), procedura de achiziție a fost anulată automat de către SEAP.

 

Ce intenționează să facă Primăria în aceste condiții? „Pentru a evita eventualele întârziere survenite în urma acestei situații, Municipiul Reșița va proceda la lansarea unei noi proceduri de licitație care va include, pe lângă cele cele două proiecte menționate mai sus, și proiectul «Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de Management al Flotei și crearea Sistemului de Informare Dinamică a Călătorilor în stații și în vehicule». Prin această abordare se vor putea realiza concomitent toate lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai și a lucrărilor rutiere, cuprinse în Planul de Mobilitate al Municipiului Reșiței.”, transmit reprezentanții Primăria Reșița.

 

Obiectivul asumat de administrația locală, acela de a trăi cu toții într-o Reșiță modernă, cu un transport public de ultimă generație și o infrastructură modernizată la cele mai ridicate standarde, rămâne neschimbat. Indiferent de surprizele pe care le poate oferi concurența specifică unei economii de piață.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite