Ioan Popa, despre „dezvăluirile” lui Ionuț Popovici: Propagandă bazată pe falsuri!

 

Primarul Reșiței demontează așa-zisele dezvăluiri ale vicepreședintelui PSD Caraș-Severin, Ionuț Popovici, edilul acuzându-l pe fostul lider județean al PMP că lansează în spațiul public falsuri realizate după documente sustrase din cadrul Direcției de Întreținere a municipalității.

 

„Dezvăluirile despre afacerile din banii reșițenilor”, așa cum le-a numit Ionuț Popovici într-o postare (cu conținut video) pe pagina sa de facebook, ar fi în realitate o înșiruire de informații false cu privire la activitatea Primăriei Reșița, spune edilul-șef al municipiului. Referindu-se la lucrările de amenajare a domeniului schiabil Semenic-Văliug, Popovici prezintă o serie de documente privind cheltuieli făcute de Direcția pentru Întreținerea Patrimoniului Local. Pentru închirieri de utilaje folosite în zona Văliug, susține acesta, în anul 2021 s-ar fi făcut plăți de peste 500.000 de lei. Un astfel de utilaj, lasă de înțeles Popovici prezentând copia unui referat de necesitate, ar fi fost închiriat la prețul de 5.000 de euro pe zi! În realitate, până și dintr-un tabel cu cheltuieli punctuale efectuate în perioada iunie-septembrie 2021, pozat în filmarea lui Popovici, reiese că utilajul în cauză a fost închiriat în schimbul a 24.600 lei (29.300 lei cu TVA) pe lună. Deci cu 5.000 de euro pe lună, și nu pe zi, cum se induce ideea din acea copie de referat invocat de Popovici.

 

Numind „producția video” a lui Ionuț Popovici „material video de propagandă” transmis în spațiul public de fostul președinte PMP Caraș-Severin, actual vicepreședinte PSD CS, numit directorul Casei Județene de Sănatate, primarul Ioan Popa arată că Popovici a prezentat „o serie de informații false cu privire la activitatea Primăriei Reșița. În producția video care îl are pe post de actor pe însuși producătorul mizeriei, acesta prezintă documente sustrase din cadrul Direcției de Întreținere. Nu consider asta a fi o problemă, doar că documentele făcute publice sunt falsuri realizate după documente reale, astfel încât să inducă în eroare opinia publică. Cea mai penală «dezvăluire» marca Ionuț Popovici: acesta prezintă ca real un document în care suma pentru închirierea unui utilaj (DUMPER VOLVO) este de 5.000 euro/zi. Atașez postării contractul real, factura fiscală, precum și dovada plății serviciilor de închiriere. Suma plătită de Primăria Reșița pentru închirierea utilajului este de 5000 de euro PENTRU O LUNĂ, nicidecum pentru o zi, așa cum fals prezintă Ionuț Popovici”.

 

Pentru a clarifica situația la care face referire Ionuț Popovici, dezvoltarea zonei turistice Semenic, Ioan Popa reamintește, înainte de toate, că acest proiect asumat de Primăria Reșița va aduce „beneficii extrem de importante și oportunități de dezvoltare întregii zone”. Popa dă ca exemplu stațiunea Kopaonik din Serbia, „care s-a dezvoltat fantastic în ultimii ani, bazându-se în mare măsură pe turiști români”.

 

În privința costurilor suportate de Primăria Reșița pentru amenajarea pârtiilor, acestea au însumat 2.000.000 de lei, de cinci-șase ori mai puțin, subliniază Popa, față de valoarea prevăzută în studiul de fezabilitate aprobat, de 11.451.096 de lei: „Vorbim despre o reducere a costurilor substanțială care vine în principal din faptul că s-a lucrat în regie proprie. Cel mai important aspect de menționat aici este economia de timp făcută, astfel încât proiectul este și mai aproape de finalizare”.

 

Realizări la Popovici? „Realizez acum că el doar atâta poate realiza: mizerii”

 

Primarul Reșiței explică și de ce a ales să răspundă insinuărilor lui Ionuț Popovici, „președinte al Casei Județene de Sănătate, o instituție vitală pentru cetățeni”, care „în loc să se concentreze pe îmbunătățirea activității instituției pe care o conduce, își ocupă timpul cu crearea de materiale video prin care defăimează activitatea mea și a colegilor mei. Deși până acum m-am ferit să răspund la declarațiile venite de la politicieni cu prea mult timp liber, ținând cont de minciunile pe care Popovici le emană în spațiul public, am considerat că este obligația mea să clarific lucrurile. Pe de altă parte, cred că un om politic poate câștiga capital de imagine doar prin realizările lui concrete – lucru foarte greu pentru unul ca Ionuț Popovici, care după îndelungata lui carieră politică, deși a deținut funcții administrative extrem de importante, nu cred că poate prezenta nimic concret la capitolul realizări. Realizez acum că el doar atâta poate realiza: mizerii”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite