Ioan Popa: „Domnule Mocioalcă, ai mințit și minți în cel mai oribil mod cu putință!”

 

Ioan Popa, primar al Reșiței și prim-vicepreședinte PNL Caraș-Severin, intervine în disputa de la distanță dintre colegul de partid și prietenul său Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, și senatorul PSD Ion Mocioalcă.

 

Acuzat de președintele CJ Caraș-Severin de „subminarea economiei acestui județ chinuit”, că prin influență politică a făcut presiuni asupra primarilor și consilierilor locali din două comune, Brebu și Obreja, pentru a bloca proiectul domeniului schiabil Nedeia, senatorul Mocioalcă a replicat la fel de dur. Precizând că nu vrea să comenteze decizia unor majorități din consilii locale ale unor comune cu primari PSD, Mocioalcă a declarat că, prin proiectul Nedeia, Dunca vrea de fapt să-și salveze investiția din zonă – să introducă în proiect „un hotel despre care cu toții știm că este proprietatea lui Romeo Dunca și că pentru el există o hotărâre de demolare definitivă și executorie”. În acest context, Mocioalcă spune că cei care trebuie să răspundă în egală măsură cu Dunca „de toate prostiile pe care acesta le face în funcția de președinte al Consiliului Județean” sunt oamenii politici care l-au adus pe acesta în administrația cărășeană, Marcel Vela și Ioan Popa.

 

Unul dintre cei doi lideri liberali, Ioan Popa, a ales să răspundă acuzelor și insinuărilor lui Mocioalcă (apărute astăzi în Express de Banat). Astfel, printr-o postare publică pe pagina sa de facebook, Popa îi spune senatorului PSD „câteva lucruri de la obraz”. Redăm mai jos mesajul transmis de prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin, primarul Ioan Popa:

 

„Domnule Mocioalcă,

 

Dacă tot mi-ai pomenit numele, îți spun câteva lucruri de la obraz.

 

Ești în politică de 25 de ani. Ai 5 mandate de parlamentar. Ai condus stânga socialistă din județul Caraș-Severin atâta amar de ani cu rezultate dezastruoase. Și-n plus, ai mințit și minți în cel mai oribil mod cu putință!

 

În ultima ta ieșire publică, asta ca să mă refer doar la cea mai recentă mostră specifică modului tău de a face politică, vorbești despre «un hotel despre care cu toții știm că este proprietatea lui Romeo Dunca» ce ar «trona» în «centrul proiectului Nedeia». Hotelul din mijlocul Nedeii al lui Dunca, domnule Mocioalcă, este un refugiu, o cabană care nu are absolut nicio legătură cu platoul Nedeia. Este pe un alt platou, dar tu n-ai de unde să știi asta, că n-ai urcat acolo. Și te înțeleg, tu nu poți urca acolo pentru că n-ai nici timp, nici forța necesară.

 

Tu joci jos, la firul ierbii, cu bârfe, cu intrigi, cu politici meschine, machiavelice. Asta știi să mânuiești cu mare dibăcie, atât ai învățat în cei 25 de ani de politică. Dar vreau să știi că lumea se deșteaptă. Căci, vorba aia, poți să minți pe unii câteodată, dar nu poți să-i minți pe toți tot timpul.

 

Din păcate, din cauza acestui mod mizerabil și păgubos de a face politică, în spatele vostru nu a mai ieșit nimic bun în ultimii ani. PSD are și oameni de calitate, are oameni de calitate acolo unde liderii au știut să crească în spatele lor alți lideri. Și-ți dau un exemplu – Sorin Grindeanu, un om cu care se poate discuta. Un om care înțelege ce înseamnă alternanță la guvernare și ce înseamnă colaborarea. Și mai sunt exemple multe. Din nefericire, la Caraș-Severin după tine e pârjol! N-ai lăsat în spate nimic bun! Și dacă a fost cumva ceva bun, le-ai dat topoare și i-ai băgat la fund! Îți dau și aici un exemplu – Ionuț Chisăliță. Un om deosebit. Și pe el l-ai nenorocit. Era unul dintre cei care puteau să vină din spate frumos și să facă o politică inteligentă. E un om înțelept, care provine dintr-o familie care i-a dat o educație bună. Dar nu, pe tine nu te-a interesat niciodată asta! Te-au interesat slugile și atitudinea slugarnică!

 

Pe Romeo Dunca, dacă tot te faci că uiți, îți amintesc că nu l-am adus eu în politică. Și-mi pare rău că nu l-am adus eu. Dar îmi pare bine că e în politică și-n administrație. Și o să facă treabă, deși ați ales să îi puneți toate frânele de care sunteți în stare. Vei vedea asta și la alegerile din 2024. Atunci când iarăși o să te uiți la rezultate și n-o să înțelegi nimic!

 

Adio, domnule Mocioalcă de la Pătulele!

 

P.S. Am un mesaj și pentru cei pe care de-a lungul timpului i-ai înfiletat în deconcentrate – în poziții de conducere din instituții publice, în care ați schimbat oamenii precum ciorapii, și rezultatele se văd. Politica ta este o politică a presiunii prin interpuși, făcută pentru a-ți aduce camarila în funcții cheie. V-ați bătut joc de oamenii de calitate și ați promovat doar obedienți. Noi în Caraș-Severin nu am făcut și nu vom face acest lucru, așa cum eu nu l-am făcut nici la Primăria Reșița. Doar celor care nu își fac treaba le transmit să se pregătească încă de-acum de plecare!”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite