Luna plantării arborilor. În Caraş-Severin, Direcţia Silvică va planta peste 700.000 de puieţi. Valoarea lucrărilor de împăduriri depăşeşte 2.000.000 de lei

 

„Luna plantării arborilor”, campanie de împăduriri organizată de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie. Pentru anul 2023, programul de regenerare a pădurilor în Caraș-Severin este de 519 hectare.

 

Deschiderea oficială a campaniei „Luna plantării arborilor”, organizată de Regia Națională a Pădurilor Romsilva în perioada 15 martie – 15 aprilie 2023, va avea loc joi, 16 martie, în Reșița, zona Stemei, unde vor fi executate lucrări de împăduriri. „Scopul campaniei este de a  populariza rolul şi importanţa pădurii și formarea unei atitudini ecologice active şi responsabile, care să determine manifestarea unei conduite adecvate în raport cu mediul natural. Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare ale Direcției Silvice Caraș-Severin, prin care se urmărește asigurarea integrității și permanenței pădurilor, pentru ca acestea să își exercite cu continuitate funcțiile de protecție și de producție”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Ion Tabugan.

 

Direcţia Silvică are în plan, în Caraş-Severin, regenerarea a 519 hectare, din care: regenerări naturale – 445 hectare; regenerări artificiale (împăduriri) – 74 de hectare. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, Direcţia Silvică va efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători, cum ar fi seceta sau incendiile, pe o suprafață totală de 73 de hectare. Pentru împăduririle din acest an sunt necesari aproximativ 700.000 de puieți forestieri din speciile brad, molid, larice, pin negru, gorun, cer, stejar roșu, fag, paltin de munte, frasin, cireş, nuc negru şi castan. Potrivit silvicultorilor cărăşeni, aceşti puieţi sunt disponibili, la această dată, în pepinierele Direcției Silvice.

 

Valoarea lucrărilor de împăduriri pe care Direcţia Silvică le va realiza anul acesta în Caraş-Severin este de peste 2.300.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fondul de conservare și regenerare înființat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

 

Direcția Silvică administrează în Caraş-Severin 324.000 de hectare fond forestier proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 77% din totalitatea suprafeței fondului forestier de la nivelul județului. Diferența de 23% o reprezintă suprafețele de fond forestier aparținând unităților administrativ-teritoriale sau proprietarilor privați.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite