UPDATE. Ionuț Popovici (PMP) este categoric: Votul românilor trebuie pus în aplicare! Reducerea la 300 a numărului de parlamentari este obligatorie!

Partidul Mișcarea Populară va lupta în continuare pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Candidatul PMP Caraș-Severin pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, Ionuț Popovici, susține că voința românilor exprimată la referendumul din 2009 trebuie respectată.

„Cel mai rău lucru pe care îl poți face atunci când conduci o țară este să te comporți exact așa cum le ceri oamenilor să nu o facă. Le spui să nu își dea masca jos, tu o faci. Le ceri să nu angajeze pe pile, tu o faci. Le spui să nu fure, tu iei cu două mâini. Îi chemi să voteze ceva, iar apoi nu le pui dorința în aplicare. Mă refer aici la o durere a Partidului Mișcarea Populară care este din păcate o durere națională: reducerea numărului de parlamentari la 300”, este mesajul transmis de Ionuț Popovici.

Candidatul PMP la Camera Deputaților, primul pe lista din Caraș-Severin, face și o trecere în revistă a parcursului pe care această inițiativă l-a avut în ultimii 11 ani: „În anul 2009, românii au decis prin referendum că vor ca numărul senatorilor și deputaților să scadă. Au trecut de atunci 11 ani. Mai bine de un deceniu în care o decizie a românilor exprimată prin vot nu a fost pusă în aplicare! 89% dintre cei care au mers atunci la urne au spus că nu mai vor 465 de parlamentari, dar sunt în continuare ignorați. Inițiativa din noiembrie 2009 i-a aparținut președintelui Traian Băsescu, motivând că este nevoie de eficientizarea Parlamentului și de reducerea cheltuielilor de funcționare a aparatului de stat. După ce a devenit președinte al Partidului Mișcarea Populară și senator, Traian Băsescu a transformat propunerea de reducere a numărului de parlamentari într-o temă predilectă a partidului pe care l-a fondat. Astfel, Partidul Mișcarea Populară a depus la Parlament două inițiative legislative în acest sens. Prima, în anul 2015, atunci când a fost respinsă definitiv de PNL și PSD, iar a doua, în februarie 2018, atunci când proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. De atunci, proiectul legislativ depus de Partidul Mișcarea Populară așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Românii au decis, însă parlamentarii refuză de 11 ani să îi asculte”.

În opinia candidatului PMP, 100 de senatori și 200 de deputați reprezintă o formulă potrivită pentru ca România să poată funcționa bine. „Se pot lua decizii înțelepte și cu 300 de oameni în Parlament. Important este ca partidele, cele care se opun acum, să renunțe la practicile odioase de a împinge în camerele decizionale oamenii care nu își merită locul”, explică Ionuț Popovici. Acesta subliniază faptul că reducerea numărului de parlamentari este unul dintre principalele proiecte ale PMP, la care formațiunea nu va renunța deoarece „votul românilor trebuie pus în aplicare. Din păcate, în 6 decembrie vom vota un Parlament alcătuit tot din aproape 500 de membri, dar lucurile se pot schimba dacă vom alege înțelept și vom tăia răul din rădăcină. Așadar, ne vedem la urne, să fim împreună pentru Caraș-Severin, să fim împreună pentru România!”.

UPDATE, ora 15.10

Adevăr sau provocare?

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată „Adevăr sau provocare?”, Ionuț Popovici îi provoacă pe contracandidații săi din alegerile generale să se pronunțe asupra subiectului privind reducerea numărului de parlamentari:

„Campania electorală înseamnă promisiuni, de multe ori neonorate, după cum ne-au demonstrat parlamentarii până acum. Aceiași parlamentari care, obișnuiți cu acest statut, cer și astăzi voturile oamenilor. Tocmai de aceea, consider că este momentul oportun să răspundă unei provocări. Iar dacă nu, atunci măcar să iasă la iveală adevărul în ceea ce îi privește.

Așadar, am o propunere pentru politicienii din Caraș-Severin care vin în fața alegătorilor cu solicitarea de a fi votați în 6 decembrie: Marcel Vela, Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Silviu Hurduzeu, Andrei Plujar, Valentin Armașu, Răzvan Simulescu și ceilalți candidați pentru un loc în Senat sau în Camera Deputaților. Vă propun un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, mai ales cele ale politicienilor, în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024. Cred că e timpul să dovedim cu toții că nu dorim să ajungem în Parlamentul României pentru interesul propriu, cu gândul la o pensie liniștită și că suntem dispuși să renunțăm la ea. E complet deplasat și imoral ca, după 4 ani de mandat, un om să încaseze o pensie la care mulți români nu ajung nici după o viață întreagă de muncă solicitantă.

Sunt convins că știți deja că, la referendumul din 2009, 83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. De asemenea, potrivit ultimei cercetări a BCS, 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300. Luând în considerare faptul că toţi politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza generată de coronavirus, ar fi momentul perfect ca primul pas să îl facem noi.
După cum știți, eu am renunțat deja la pensia ce mi-ar fi revenit în urma funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Mi-aș fi dorit să văd și alți politicieni având aceeași atitudine. Poate acum.

AȘTEPT răspunsul celor în cauză cât mai curând cu putință. Sunt convins că și cărășenii sunt nerăbdători să îl afle, așa că îl voi transmite tot printr-o postare aici, pe Facebook, imediat ce îl voi primi de la liderii politici.

Alegeți înțelept!”, este mesajul transmis de candidatul PMP pentru Parlament, Ionuț Popovici.

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite