Isprava unor tineri din Mehadica: au dat spargerea într-o școală aflată în reabilitare și au încercat să fugă cu un tractor pe care l-au furat

 

Doi tineri din Mehadica au fost reținuți pentru distrugere și furt după ce au vandalizat mai multe bunuri dintr-o școală nedată în folosință și au sustras un tractor, cu care au făcut, ulterior, un accident.

 

Întreaga „aventură” a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de 12 spre 13 mai. Potrivit polițiștilor, cei doi tineri, dintre care unul minor, ar fi pătruns în incinta unei unități de învățământ din Mehadica, nedată încă în folosință, unde ar fi distrus mai multe geamuri termopan, obiecte de uz sanitar și uși interioare. Ulterior, cei doi ar fi intrat în grădina unui imobil din localitate, de unde ar fi sustras un tractor cu care, însă, nu ajuns prea departe deoarece, după aproximativ 10 metri, au intrat cu utilajul într-un pom, distrugând roata stânga spate. Tinerii au abandonat utilajul și s-au făcut nevăzuți.

 

„Din verificările efectuate, polițiștii de la Poliția Stațiunii Băile Herculane i-au identificat pe cei doi bănuiți la scurt timp de la comiterea faptelor. Ieri, 14 mai, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de astăzi aceștia vor fi prezentați procurorului de caz, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, pentru dispunerea de măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, Alina Boeru. Cercetările în acest caz continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și furt în scop de folosință.

 

Tot ieri, 14 mai, polițiștii din Oțelu Roșu au identificat un bărbat de 56 de ani, din comuna Zăvoi, bănuit că ar fi sustras, în mod repetat, mai multe bunuri din incinta unei firme. „În perioada 7 – 14 mai 2024, bărbatul ar fi pătruns în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras nouă role de plasă de gard împletită și 16 panouri de gard bordurat zincat”, a declarat Alina Boeru. Bunurile furate au fost recuperate de polițiști în totalitate și restituite reprezentanților societății comerciale, dar cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available