ISU „Semenic” a început recrutarea din sursă externă. Sunt disponibile 35 de posturi de servanți la subunitățile din Caraș-Severin

 

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care au absolvit cel puțin zece clase și care doresc să ocupe unul dintre posturile vacante de soldați profesioniști (servanți) scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” se pot înscrie până pe data de 10 decembrie.

 

ISU „Semenic” a scos la concurs 35 de posturi vacante de soldați profesioniști (servanți), cu recrutare din rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care au absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu (zece clase). Pentru ocuparea acestor posturi nu este obligatorie experiența în muncă.

 

Cele 35 de posturi sunt disponibile la nivelul subunităților de intervenție, după cum urmează: 10 posturi la Detașamentul de Pompieri Reșița; 13 la Detașamentul de Pompieri Caransebeș; trei la Secția de Pompieri Oravița; opt la Secția de Pompieri Moldova Nouă și un post la Garda 2 de intervenție Bozovici.

 

Cei care doresc să aplice pentru aceste posturi trebuie să știe că meseria de servant în cadrul unui detașament de pompieri presupune executarea serviciului operativ, mai exact, participarea la misiuni specifice în situații de urgență care implică întrebuințarea autospecialelor și utilajelor de stins incendii, precum și la alte misiuni care nu presupun pregătire paramedicală. De asemenea, servantul răspunde de întreținerea și păstrarea în stare bună de funcționare a aparaturii specifice, echipamentelor, materialelor din dotare, precum şi de întreţinerea sectoarelor repartizate.

 

Data limită pentru înscrierea la concurs este 10 decembrie 2021, ora 15.00. Dosarele se depun exclusiv online, la adresa de e-mail recrutaresgvcs@yahoo.com. Documentația referitoare la condițiile de înscriere poate fi consultată la adresa: http://isusemenic.ro/Cariera/2021/Concursuri%20decembrie%202021/Servant%202021.pdf.

 

Concursul  se va desfășura după data de 18 decembrie, conform planificării Centrului de selecție Timiș organizat la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș. „Probele de concurs constau în probe eliminatorii și evaluarea performanțelor fizice. Probele eliminatorii se aplică pentru verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile, îndatoririle și responsabilitățile postului scos la concurs. Pentru verificarea existenței acrofobiei se aplică proba Urcarea pe scară, iar pentru verificarea existenței claustrofobiei și acluofobiei se aplică proba Deplasare în subsol întunecat. Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor constă în parcurgerea traseului practic-aplicativ”, informează ISU „Semenic”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite