110 permise de conducere ridicate de Poliția Rutieră pe DN 6 într-un singur weekend!

 

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin și Mehedinți au desfășurat, în ultimul weekend, acțiuni comune pe DN 6 (E 70) pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

În urma acțiunilor desfășurate în perioada 3-5 decembrie, polițiștii au aplicat aproape 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 215.525 lei, informează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 110 permise de conducere. Cele mai multe, 87, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, restul de 23 de permise fiind reținute pentru depășirea limitelor legale de viteză cu mai mult de 50 km/h. De altfel, dintre cele 542 de sancțiuni contravenționale aplicate, majoritatea (300) au fost aplicate tot pentru depășirea vitezei legale.

 

„Astfel de acțiuni se desfășoară în mod permanent pe drumurile publice din județ”, ne asigură reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Aceștia reamintesc că, în ultimele două săptămâni, pe DN 6 au fost înregistrate cinci accidente rutiere soldate cu șase persoane decedate, două persoane rănite grav și patru rănite ușor, în condițiile în care anul trecut în aceeași perioadă s-a înregistrat un singur accident rutier, soldat cu o persoană rănită grav. „Cele cinci accidente rutiere s-au produs pe fondul nerespectării regulilor privind depășirea, nepăstrării distanței între vehicule, vitezei neadaptate la condițiile de trafic și altor preocupări de natură a distrage în mod periculos atenția în timpul condusului”, precizează aceleași surse.

 

CITEȘTE ȘI: „Drumul morții”. Cinci persoane și-au pierdut viața în ultimele patru zile pe DN 6 (E 70), între Orșova și Caransebeș

 

Chiar astăzi, 6 decembrie, pe DN 6 a avut loc un accident de circulație teribil, două tiruri ciocnindu-se frontal după ce unul dintre șoferi a intrat pe contrasens. Detalii, aici.

 

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, IPJ Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație, dintre care sunt amintite următoarele:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.
  • Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
  • Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.
  • Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.
  • Nu efectuați depășiri riscante și respectați limita legală de viteză!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite