Suntem prezenți și pe

Social

Iunie, luna cu cele mai multe angajări din anul 2020 în Caraș-Severin

Publicat cu

în

Pe fondul reluării activității economice în tot mai multe dintre domeniile afectate de implicațiile pandemiei de COVID-19, în luna iunie s-a înregistrat un vârf din punct de vedere al numărului de angajări făcute prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin.

Aprilie a fost luna cu cele mai puține angajări în județ, potrivit AJOFM: 95. Până atunci se înregistraseră 314 angajări în ianuarie, 445 în februarie, 250 în martie.

„În luna iunie, prin AJOFM au fost ocupate 454 dintre locurile de muncă oferite de angajatori prin intermediul agenției județene, după ce în luna precedentă, mai, s-au făcut 188 de angajări”, ne-a declarat Carla Goagă, purtător de cuvânt al AJOFM Caraș-Severin, care a mai precizat că și de această dată cele mai multe joburi disponibile au fost ocupate în cele două municipii din județ, Caransebeș și Reșița.

În atenţia absolvenţilor promoţiei 2020

În altă ordine de idei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă reamintește absolvenţilor instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani că pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj în cuantum de 250 lei/ lună, pentru o perioadă de 6 luni, dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. „Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă”, menționează Carla Goagă.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul pentru înscrierea la agenţiile pentru ocuparea forței de muncă este de 60 de zile de la încheierea cursurilor claselor terminale din învăţământul liceal. Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, dată înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

În cazul absolvenţilor de studii superioare, termenul de 60 de zile în interiorul căruia trebuie să se înregistreze la agenţiile de ocupare începe de la finalizarea studiilor anului terminal sau de la data promovării examenului de licenţă (dacă persoana promovează examenul de licenţă în termen de 12 luni de la finalizarea studiilor).

Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la AJOFM și în acest termen se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (1500 lei). Plata se efectuează în doua tranșe: prima după încadrare și a doua după cele 12 luni.

Condiții de înscriere în evidențele AJOFM

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: carte de identitate; actele de studii/ adeverință eliberată de la secretariatul institituției școlare care atestă absolvirea; declarație pe proprie răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricţii medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricţii medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, tipizat disponibil pe site-ul www.anofm.ro – agentia AJOFM Caraș-Severin la sectiunea Persoane fizice/  Indemnizatii de somaj si venituri de completare.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Depunerea documentelor la AJOFM Caraș-Severin se poate face on-line la adresa de e-mail: ajofm@cs.anofm.ro, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0255/212380.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate24 de minute în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație2 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție5 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație15 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație16 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social22 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Cele mai citite