Pesedistul Chisăliță și-a pierdut busola de senator!

Senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță a anunțat duminică, 12 iulie, că el nu va vota proiectul de lege privind carantinarea „în forma propusă de PNL”. Prin această declarație, Chisăliță demonstrează de fapt că, deși este membru al Senatului de trei ani și jumătate, încă nu a înțeles care sunt atribuțiile unui senator.

Proiectul de lege privind carantina și izolarea „în forma propusă de PNL” nu a ajuns și nu va ajunge niciodată în dezbaterea Senatului! Puternic amendat de către deputații PSD, proiectul de lege propus de Guvernul PNL a fost adoptat joi, 8 iulie, cu o largă majoritate în Camera Deputaților. În Senat a intrat noua formă a acestui proiect de lege, care poartă acum chipul și asemănarea pesediștilor coordonați de președintele de partid și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Ce s-a trezit să scrie pe Facebook duminică, 12 iulie, senatorul Chisăliță? „Despre noua Lege a carantinării propusă de PNL – O ABERAȚIE. Vreau să spun de la inceput că în calitate de senator PSD nu voi vota o astfel de lege în forma propusă de liberali! Din punctul meu de vedere, un proiect care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor nu poate fi votat! Nu poate fi votat un proiect care are greșeli sau prevederi care pot genera confuzii sau interpretări abuzive. Un proiect care ne intoarce pe vremea Inchiziției, cetățeanul putând fi reținut oriunde și oricât cu încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești! Și pe deasupra orice bun poate fi reținut și distrus doar sub suspiciunea de a fi contaminat! Un astfel de proiect propus de o guvernare PNL vădit abuzivă față de cetățeni NU ÎL VOI VOTA!”, anunță foarte categoric senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță.

Senatul fiind, în acest caz, cameră decizională, senatorilor nu li s-a cerut să voteze proiectul de lege al Guvernului în forma inițială, ci proiectul de lege al Guvernului cu modificările operate și adoptate în Camera Deputaților. Ceea ce înseamnă că senatorii au în față, în realitate, un cu totul și cu totul alt proiect de lege privind carantina și izolarea, așa cum au convenit deputații PSD că trebuie să arate un astfel de proiect legislativ. În consecință, anunțul făcut de către senatorul Ioan Narcis Chisăliță se potrivește ca nuca-n perete cu ceea ce se întâmplă în Parlament. Spunând că, „în calitate de senator PSD nu voi vota o astfel de lege în forma propusă de liberali”, Chisăliță arată că nu știe nici măcar care proiect de lege a intrat vineri, 10 iulie, în comisiile de specialitate ale Senatului.

Chisăliță subliniază că „un proiect care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor nu poate fi votat!”, dar dacă e chiar așa cum spune, senatorul de Caraș-Severin nu se poate referi decât la proiectul de lege modificat chiar de colegii săi de partid din Camera Deputaților. Pentru că acel proiect modificat a ajuns în Senat, nicidecum proiectul „în forma propusă de PNL”, cum insinuează Chisăliță. Probabil acestuia i-au jucat o festă cei patru ani de parlamentar petrecuți, într-o perioadă nu tocmai îndepărată, în Camera Deputaților. Dacă ar fi fost și acum deputat, da, postarea lui Chisăliță ar fi putut avea o logică. Dar așa, ba. Critica ar trebui să o aducă pesediștilor din Camera Deputaților și specialiștilor la care au apelat aceștia, dacă în Senat a ajuns un proiect de lege prost.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite