UPDATE. Jandarmul cărășean Adi Krepela a cucerit vârful Aconcagua! „Felicitări, tată!”

Vârful Aconcagua, unul din cele mai importante șapte vârfuri ale lumii, a fost cucerit astăzi de către plutonierul adjutant Iosif Adalbert „Adi” Krepelea, șeful Postului de Jandarmi din Văliug. Doar 3 din cei 11 membri ai echipei internaționale au reușit azi… „Felicitări, tată, ne-ai făcut mândri de tine!”, i-a transmis fiica. „Voi lua măsuri ca această performanță să fie apreciată în mod oficial!”, a anunțat în această seară ministrul de Interne, Marcel Vela.

Jandarmeria Română anunța azi-dimineață că Adi, cum îi spun colegii, este pe cale să cucerească Aconcagua din Argentina, care este cel mai înalt munte din ambele Americi, din emisfera sudică și emisfera vestică, precum și cel mai înalt munte din afara Asiei și unul din cele șapte vârfuri importante ale lumii, fiecare dintre ele fiind cel mai înalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte.

„Pe vânt puternic și temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în urmă cu 15 de zile, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabără de aclimatizare Berlin, aflată la peste 5000 de metri altitudine, urmând ca în aceste zile să atingă cel mai înalt vârf muntos de pe continentul sud-american. În poză, se observă în spate vârful Aconcagua, cel mai înalt vârf muntos din afara lanțului Himalayan”, anunța Jandarmeria Română pe pagina sa de Facebook. La sccurt timp după postarea colegilor săi, Krepelea avea să cucerească azi celebrul vârf.

Plutonierul adjutant Iosif Adalbert Krepelea are 46 de ani, este angajat în Jandarmerie din septembrie 2005 și șeful Postului de Jandarmi Montan Văliug din 2009, ne-a precizat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin. Acesta a postat pe FB mesajul „pentru un jandarm… de la fiica lui”: „Sunt mândra de tatăl meu. ❤️ După 11 ore de urcat în noapte, a cucerit vârful Aconcagua cu o altitudine de 6960m (cel mai înalt munte din Argentina și simultan cel mai înalt munte din ambele Americi). Felicitări, tată, ne-ai făcut mândri de tine!!! Te așteptăm acasă să celebrăm victoria!! 🥳. Îl felicităm și noi și îi dorim să ajungă sănătos acasă.

UPDATE, ora 20.45

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a reacționat în această seară, imediat după aflarea veștii. „Felicitări! Mă bucur să aud lucruri așa de frumoase! Voi lua măsuri ca să fie apreciată această performanță în mod oficial!”, a anunțat Marcel Vela.

UPDATE, ora 20.58

„A reușit! Felicitări Adi! După 11 ore de urcat la minus 30 de grade Celsius, noaptea, pentru că doar atunci nu bate vantul, a ajuns la 7000 de metri altitudine! Doar 3 din 11 membri ai echipei internaționale au reușit!”, este mesajul transmis pe o rețea de socializare de către col. Alexandru Tobă, inspectorul-șef al IJJ Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite