Joi se votează la Reșița: Colectarea deșeurilor pe bază de contract. Lista beneficiarilor de locuințe ANL. Impozite reduse pentru terase

Consiliul Local Reșița se întrunește mâine, 28 mai, în ședință ordinară. La fel ca în perioada stării de urgență, lucrările deliberativului reșițean vor avea loc tot pe platformele online. Pe ordinea de zi sunt propuse spre dezbatere 21 de proiecte de hotărâre.

La punctul 3 se vor dezbate spre aprobare înființarea și amenajarea a două puncte de colectare separată temporară a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții în municipiul Reșița, precum și regulamentul de funcționare a acestora. Pe scurt, reșițenii vor putea duce în aceste puncte de colectare deșeurile voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare etc), deșeuri din construcții realizate din amenajări/ reamenajări interioare ale spațiilor de locuit. Pentru a putea depozita, cetățenii trebuie să aibă contract de colectare a deșeurilor. Reamintim că, până în prezent, reșițenii depozitau acest tip de deșuri doar în zilele de miercuri și cu anunțarea în prealabil a operatorului de salubritate.

La punctul 11 se supune spre dezbaterea și aprobarea aleșilor locali lista nominală cu ordinea de prioritate a persoanelor care au acces la locuințe pentru tineri (ANL-uri) destinate închirierii. Conform acestei liste, 27 de familii de tineri vor beneficia de o repartiție a unei locuințe ANL în anul 2020.

Un alt proiect de hotărâre propus de primarul Ioan Popa are în vedere modificarea unei anexe din HCL nr. 435/2019, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Astfel, la punctul 12 de pe ordinea de zi, aleșilor locali li se propune modificarea acestor tarife, în sensul reducerii cu 50% începând din data de 1 iunie și până la 31 decembrie pentru terase și grădini de vară sezoniere, precum și grădini de vară definitive. Așadar, administrația reșițeană vrea să ofere un sprijin substanțial repornirii economice a teraselor din municipiu, activitate care, potrivit autorităților centrale, ar putea fi reluată din 1 iunie 2020.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite