Suntem prezenți și pe

Administrație

Joi se votează la Reșița: Colectarea deșeurilor pe bază de contract. Lista beneficiarilor de locuințe ANL. Impozite reduse pentru terase

Publicat cu

în

Consiliul Local Reșița se întrunește mâine, 28 mai, în ședință ordinară. La fel ca în perioada stării de urgență, lucrările deliberativului reșițean vor avea loc tot pe platformele online. Pe ordinea de zi sunt propuse spre dezbatere 21 de proiecte de hotărâre.

La punctul 3 se vor dezbate spre aprobare înființarea și amenajarea a două puncte de colectare separată temporară a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții în municipiul Reșița, precum și regulamentul de funcționare a acestora. Pe scurt, reșițenii vor putea duce în aceste puncte de colectare deșeurile voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare etc), deșeuri din construcții realizate din amenajări/ reamenajări interioare ale spațiilor de locuit. Pentru a putea depozita, cetățenii trebuie să aibă contract de colectare a deșeurilor. Reamintim că, până în prezent, reșițenii depozitau acest tip de deșuri doar în zilele de miercuri și cu anunțarea în prealabil a operatorului de salubritate.

La punctul 11 se supune spre dezbaterea și aprobarea aleșilor locali lista nominală cu ordinea de prioritate a persoanelor care au acces la locuințe pentru tineri (ANL-uri) destinate închirierii. Conform acestei liste, 27 de familii de tineri vor beneficia de o repartiție a unei locuințe ANL în anul 2020.

Un alt proiect de hotărâre propus de primarul Ioan Popa are în vedere modificarea unei anexe din HCL nr. 435/2019, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Astfel, la punctul 12 de pe ordinea de zi, aleșilor locali li se propune modificarea acestor tarife, în sensul reducerii cu 50% începând din data de 1 iunie și până la 31 decembrie pentru terase și grădini de vară sezoniere, precum și grădini de vară definitive. Așadar, administrația reșițeană vrea să ofere un sprijin substanțial repornirii economice a teraselor din municipiu, activitate care, potrivit autorităților centrale, ar putea fi reluată din 1 iunie 2020.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate4 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile6 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate7 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate8 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație10 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate13 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate16 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică17 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite