Jucării pentru copiii migranților care, în drumul lor spre vestul Europei, ajung în Caraș-Severin

 

Jandarmii cărășeni au donat jucării și cărți de colorat pentru copiii care sunt găzduiți temporar în centrul de carantină destinat migranților amenajat în orașul Oravița. 

 

Săptămânal, grupuri de migranți din care fac parte de cele mai mult ori și copii, proveniți din țări precum Afganistan, Siria, Irak sau Pakistan, ajung în Caraș-Severin după ce reușesc să traverseze ilegal frontiera de stat, din Serbia, în încercarea de a merge mai departe, în țări din vestul Europei. În condițiile restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, aceștia ajung, după ce sunt depistați de polițiștii de frontieră, în centrul de carantină pentru migranți de la Oravița.

 

Pentru copiii migranților care ajung în centrul de la Oravița, jandarmii cărășeni au organizat o acțiune caritabilă – au adunat jucării pe care le-au oferit celor mici. „Fiecare copil, indiferent de naționalitate, rasă, religie sau grad de cultură, are dreptul să fie bucuros, iar copilăria ar trebui să fie o perioadă dedicată jocului. Una din misiunile jandarmilor cărășeni este și asigurarea pazei și protecției centrului de carantină destinat migranților. Aici, de cele mai multe ori, alături de adulți sunt și copii, iar timpul petrecut în carantină pare că nu mai trece. Vin din diferite țări, iar din cauza condițiilor de deplasare ajung în centru fără să aibă o jucărie. Astăzi am încercat să aducem bucuria pe chipul acestor copii și le-am dăruit jucării și cărți de colorat”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județan de Jandarmi, Marius Săndulescu. Astfel, prin donațiile jandarmilor, fiecare copil care va fi carantinat în acest centru va primi cel puțin o jucărie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite