Județul Caraș-Severin a devenit membru al Rețelei Economice a Regiunilor celor Trei Mări

 

În cadrul Congresului Administrațiilor Publice Locale din zona celor Trei Mări, desfășurat în perioada 16-17 mai, la Lublin (Polonia), a fost parafată aderarea Județului Caraș-Severin la Rețeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări.

 

Inițiat de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, evenimentul de la Lublin a adus laolaltă reprezentanți ai administrațiilor publice locale și centrale, dar și din sectorul științific și mediul de afaceri, din cele 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări, precum și reprezentanți ai partenerilor strategici (Uniunea Europeană, Statele Unite și Germania) și ai partenerilor regionali din Europa Centrală și de Est.

 

„Tema principală a Congresului a fost semnarea Acordului privind aderarea Județului Caraș-Severin la Rețeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări și admiterea de noi membri. Pe parcursul celor două zile, discuțiile s-au axat pe cele mai importante probleme pe care le întâmpină țările Inițiativei celor Trei Mări, în special cele privind securitatea în regiunea celor Trei Mări, provocările cooperării dintre Inițiativă și Ucraina și sănătatea în era post-pandemie”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

La Congresul Administrațiilor Publice Locale din zona celor Trei Mări au participat din România o delegație a Consiliului Județean Caraș-Severin, condusă de secretarul general al județului Darian Ciobanu, reprezentanți ai consiliilor județene Timiș – președintele Alin Nica, Dolj – președintele Dorin Cosmin Vasile, Maramureș – vicepreședintele Doru Alexandru Lazăr, precum și ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru – directorul Direcției Coordonare, Maria Ivan.

 

 

Inițiativa celor Trei Mări (I3M) este o platformă politică flexibilă și informală care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia. Inițiativa are ca obiectiv creșterea convergenței și a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE, prin creșterea interconectivității în regiune, în domeniile energiei, transporturilor și celui digital. Principiile de bază ale Inițiativei celor Trei Mări sunt promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice.

 

Sursă foto: Consiliul Județean Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available