UPDATE. Județul Caraș-Severin, peste media națională la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

 

39% dintre absolvenții de liceu din Caraș-Severin care au susținut Bacalaureatul în cea de-a doua sesiune au reușit să promoveze. La nivel național, rata de promovare înaintea soluționării contestațiilor este de 32,5%.

 

Rezultatele înainte de contestaţii la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, au fost afișate astăzi, 31 august, atât în centrele de examen, cât și pe platforma platforma www.bacalaureat.edu.ro, în format anonimizat, fiecare candidat trebuind să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele obținute.

 

În Caraș-Severin s-au înscris pentru această sesiune a Bacalaureatului 557 de candidați. 116 dintre aceștia nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Din cei 441 de candidați care au susținut una sau mai multe probe, au reușit să promoveze 172, adică 39%. Majoritatea mediilor de trecere au fost între 6 și 6,99 – 136 de medii. 33 de candidați au obținut medii între 7 și 7,99, iar trei candidați – de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița și de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș – medii între 8 și 8,99.

 

La două unități de învățământ din județ – Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Carașova, unde au susținut examenul doi candidați, și Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș, cu un candidat – rata de promovare a fost de 100%. Au fost și două unități de învățământ în care rata de promovare a fost 0: Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu“ din Prigor, unde niciunul dintre cei trei candidați înscriși nu s-a prezentat, și Școala Profesională din Berzovia, unde s-au înscris doi candidați, dar numai unul s-a prezentat la examen, fără, însă, a obține medie de promovare.

 

 

Contestaţiile pot fi depuse astăzi, până la ora 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie.

 

UPDATE – 3 septembrie, ora 19.45

 

Rata de promovare în Caraș-Severin după soluționarea contestațiilor a crescut de la 39% la 42,86%.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available