22 de milioane de lei pentru apă și canalizare în Forotic. Dar primarul Sporea este nevoit să găsească și alte surse de finanțare!

 

Apa potabilă a fost subiect de dezbatere la două puncte de pe ordinea de zi a ședinței din 30 august a Consiliului Local Forotic.

 

La propunerea primarului Alexandru Sporea, aleșii locali au adoptat, în ședința desfășurată de această dată în clădirea școlii din Comorâște, un proiect de hotărâre privind igienizarea și curățarea fântânilor publice din Forotic. După cum se știe, comuna încă nu are rețea de apă și canalizare, iar localnicii consumă apă din fântâni forate în propriile curți și din fântânile publice. Drept urmare, adoptarea unui astfel de proiect de hotărâre – în baza căruia vor fi igienizate fântânile publice, prin scoaterea apei, curățarea pietrelor și folosirea de soluții de igienizare, explică Sporea – ține de normalitate.

 

Tot de normalitate ține și îndeplinirea unei mai vechi dorințe a cetățenilor comunei, deci și a actualului primar: construirea unei reţele de alimentare cu apă şi a unui sistem de canalizare menajeră în Forotic și în satele aparținătoare. Un prim pas important în această direcție a fost făcut: proiectul depus de administrația Sporea la Ministerul Dezvoltării a fost aprobat, fiindu-i alocată suma de 22 de milioane de lei prin Programul Naţional „Anghel Saligny“. Problema e că solicitarea fusese făcută pentru 35,3 milioane de lei.

 

De unde va scoate Primăria Forotic diferența de 13 milioane de lei? Pe tema aceasta s-a discutat la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi a ședinței, și tot la inițiativa lui Sporea. „Proiectul privind înființarea rețelei de apă și canalizare a fost aprobat parțial, adică 22 de milioane din circa 35 de milioane de lei. În situația aceasta, am arătat participanților la ședința Consiliului Local, avem două variante: fie luăm credit pentru diferența sumei de acoperit, însă nu știu dacă putem obține o sumă atât de mare, fie secvențiem proiectul și căutăm o nouă pe linie de finanțare pentru cele 13 milioane de lei”, a concluzionat primarul Alexandru Sporea.

 

Sursă foto: caon.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available