„Jumătăți de povești” pe simezele Muzeului Banatului Montan. Artistul plastic Marian Truţulescu revine cu o nouă expoziţie personală

 

„Half of the stories – reconfiguring stereotypes”, expoziție personală a artistului plastic reşiţean Marian Truţulescu, va ajunge în fața publicului miercuri, 21 septembrie.

 

Iubitorii de artă din Reşiţa sunt aşteptaţi, miercuri, 21 septembrie, ora 18.00, la Muzeul Banatului Montan, la o nouă expoziţie personală a artistului plastic Marian Truţulescu, „Half of the stories – reconfiguring stereotypes”, curatoriată de vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Timişoara, conferenţiar universitar doctor Gabriel Kelemen.

 

„«Jumătăți de povești» sau «parte a poveștilor» este de fapt o transpunere metaforică a imaginii societății în care trăim. Societatea actuală este într-un fel oglinda unei realități virtuale, a unei vieți colaterale realității fizice, care are implicații directe în viața de zi cu zi. Niciodată nu vom cunoaște cealaltă parte, adică cea a realității fizice, decât prin prisma celei virtuale. Identitatea noastră stă ascunsă în spatele unor ecrane care nu dezvăluie decât fragmente, ideale de cele mai multe ori, ale individului sau ale societăți în ansamblul ei. Problematica multiplicării chipurilor și implicit a transpunerilor identității individuale sau de masă este o problemă reală cu care se confruntă întreaga societate. Dualitatea în care se scaldă aceasta este în plină desfășurare. Peste tot apar stereotipuri, imagini obsesive, repetitive, care deformează adevărul și realitatea imediată, dar care impun însă prin această largă răspândire tipare sau modele. Ce e însă esențial este să putem discerne între adevărat sau fals și să căutăm atitudinea și starea de fapt din spatele acestor măști ideale, să citim și să decodificăm adevăratele valori și emoții care însoțesc realitatea virtuală”, a spus Marian Truţulescu despre noua sa expoziţie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available