Jurnalul Festivalului Internațional de Teatru „New Wave” (4)

 

Ziua 5 – miercuri, 19 iunie 2024

 

Cea de-a cincea zi a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave” a continuat să aducă producții de înaltă calitate pe scena culturală reșițeană, oferind publicului momente de neuitat prin spectacolele „Până când moartea ne va despărți (Liselotte și luna mai)” și premiera mult-așteptată a Teatrului de Vest, „Slugă la doi stăpâni”.

 

Ziua a început cu spectacol „Până când moartea ne va despărți (Liselotte și luna mai)”, o producție tragicomică a Teatrului „Regina Maria” Oradea. Liselotte este o femeie de 35 de ani care, după un deceniu în care a fost îngrijitoarea unei bătrâne, decide să își refacă viața socială și să își găsească perechea. În căutarea iubirii, Liselotte explorează toate opțiunile disponibile, însă tentativele ei par a fi sortite eșecului. Fiecare scenă a adus moment care au stârnit hohote de râs, iar publicul a fost cucerit de interpretarea plină de viață a actorilor.

 

Seara s-a încheiat cu premiera mult-așteptată a spectacolului „Slugă la doi stăpâni”, o adaptare vibrantă și plină de energie a celebrei comedii de Carlo Goldoni. Teatrul de Vest a reușit să aducă pe scenă un spectacol deosebit, în care comicul de situație și de caracter a fost exploatat la maxim. În regia lui Tapasztó Ernő, actorii au oferit o interpretare vibrantă și energică, captând atenția și stârnind râsete în rândul spectatorilor. Povestea urmărește peripețiile lui Truffaldino, un slujitor isteț și amuzant, care încearcă să servească simultan doi stăpâni pentru a-și dubla câștigurile. Montarea onorează dinamismul și energia tradițională a commediei dell’arte, oferindu-i totodată un suflu modern, ceea ce creează o experiență teatrală cu adevărat specială.

 

Festivalul continuă să se afirme ca un promotor al artei teatrale de calitate și un punct de întâlnire culturală esențial pentru comunitatea locală și nu numai. De la comedii pline de umor și energie până la povești tragice și comico-dramatice, fiecare spectacol aduce o contribuție unică și valoroasă la acest eveniment cultural.

 

Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” ediția a IV-a este organizat de Teatrul de Vest Reșița împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița.

 

 

Sursă: Teatrul de Vest Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available