Pompier din cadrul Detaşamentului Reşiţa, câştigător al unei competiţii de anduranţă în masivul Ceahlău

 

110 pompieri din 27 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au participat, în perioada 19 – 21 iunie, la concursul „Scări pe Toaca”, o competiţie extremă desfăşurată pe Muntele Ceahlău.

 

Plutonierul adjutant șef Adrian Bursuc, de la Detașamentul de Pompieri Reșița, a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, la categoria sa de vârstă, 31-40 de ani, concursul „Scări pe Toaca”, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, în arealul Parcului Național Ceahlău, în perioada 19 – 21 iunie. Competiţia a reunit la start 135 de pompieri din 27 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, Detaşamentul Reşiţa fiind reprezentat şi de plutonierul Răzvan Șandor și soldatul Deian Sorescu. Datorită rezultatului obţinut, Adrian Bursuc a prins podiumul şi la general, clasându-se pe locul III.

 

Pentru a-și testa limitele, concurenții au avut de parcurs două probe. Prima probă, Cursa Panaghia, a constat în parcurgerea traseului Stațiunea Durău – Cabana Fântânele – Cușma Dorobanțului – Stânca Panaghiei – Cabana Meteo, în lungime de aproximativ şapte kilometri, cu diferența de nivel de aproximativ 1.100 metri, în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată tip trail-running, având în spate rucsacul cu echipamentului individual de protecție pentru pompieri NOMEX, cu o capacitate de 60 – 80 litri, necesar în cadrul celei de-a doua probe. Aceasta a implicat o urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca, compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 de grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 metri, echipați în costumul NOMEX – bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

 

„Competiţia are o serie de obiective printre care cele mai importante sunt dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor specifice acțiunilor de intervenție în situații de urgență în zonele montante greu accesibile şi dezvoltarea capacității organismului de a susține timp îndelungat eforturi fizice cu o intensitate de tip maximal și supra-maximal”, au explicat organizatorii.

 

După parcurgerea celor două probe, clasamentul a fost următorul:

 

  • Grupa I, 18 – 30 de ani:

 

  1. plt. Ciprian Comișan (ISU Tulcea)

2. sld. Daniel Pentelescu (ISU Suceava)

3. plt. Alin Iancu (ISU Neamț)

 

  • Grupa a II-a, 31 – 40 de ani:

 

  1. plt. adj. șef Adrian Bursuc (ISU Caraș-Severin)

2. plt. Florin Moldovan (ISU Neamț)

3. sg. maj. Alexandru Ciungu (ISU Sibiu )

 

  • Grupa a III-a, peste 41 de ani:

 

  1. plt. adj. Ovidiu Nechita (ISU Suceava)

2. plt. adj. Mario-Ciprian Grecu (ISU Neamț)

3. plt. adj. Dan Marius Cantea (ISU Harghita)

 

Sursă foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available