Business
La cioara vopsită și ocaua-i mică! 70% dintre comercianții de pâine și produse de patiserie verificați de OPC ne înșală engros și en detail!

Pâine cu gramaj mai mic decât cel de pe ambalaj sau produse de patiserie umplute cu orice altceva decât cu ingredientele trecute pe etichetă. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului în urma controalelor efectuate la operatori economici care comercializează pâine și produse de patiserie în Caraș-Severin.
Șapte din cei zece operatori economici din domeniul panificației care au fost verificați de comisarii de la Protecția Consumatorului au fost sancționați, cinci cu amenzi în cuantum total de 21.000 de lei și doi cu avertismente, pentru abateri descoperite în urma controalelor.
Cele mai mari amenzi, câte 5.000 de lei fiecare, le-au primit 3 agenți economici care își înșelau cumpărătorii cu privire la gramajul sau la ingredientele produselor comercializate. „La un operator economic, s-a constatat faptul că la produsul «Pâine tihnită» cantitatea netă declarată pe ambalaj nu corespundea cu cea constatată prin cântărirea produselor. Mai exact, era mai mică decât cea declarată și nu se încadra în limitele admise. Produsele respective au fost oprite temporar de la comercializare. Alți doi operatori economici au fost amendați pentru că susțineau că vând produse de patiserie cu brânză, nucă sau mac, dar, în realitate, produsele comercializate nu conțineau aceste materii prime sau le conțineau în foarte mică măsură, fiind utilizate, în schimb, mixuri, iar în loc de brânză, o specialitate bulgărească care era de fapt un amestec de grăsime de origine animală și grăsime vegetală”, informează comisarul șef adjunct al OPC Caraș-Severin, Isabelle Huma.
Alți patru operatori economici au fost sancționați cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei pentru neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele alergene aflate în compoziția produselor de panificație și de patiserie și pentru neafișarea prețului/kilogram la pâinea și produsele de panificație aflate la comercializare.
Conform normelor legale în vigoare, OPC nu face publice numele agenților economici sancționați. În consecință, aceștia nu pot fi sancționați și de către clienți!
- Administrație3 săptămâni în urmă
În 2021, fără majorări de impozite şi taxe locale la Reșița. Dar cu reduceri pentru plăţile online!
- Actualitate4 săptămâni în urmă
S-a stabilit unde vor fi amenajate centrele de vaccinare anticoronavirus în Caraș-Severin
- Actualitate4 săptămâni în urmă
Reșița.ro, cea mai plagiată publicație din Caraș-Severin! Fabrica de furt ‘telectual practicat la modul idiot duce la vârful AJF!
- Actualitate2 săptămâni în urmă
Etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Doar trei centre funcționale în Caraș-Severin?!
- Actualitate4 săptămâni în urmă
Din 2021, angajații care lucrează la domiciliu vor putea primi 400 de lei lunar de la angajator
Lacucaracea
12 decembrie 2020 at 15:33
Dar voi , dacă sânteți de bună-credință insistați , şi puteți face în următoarea modalitate informarea publicului dacă spuneți că ,,aşa stă treaba „. O.P C. să zicem că nu poate din proprie inițiativă să dea numele firmelor ( agenților comerciali ) , în schimb au de / spre exemplu obligația să vi le comunice în baza legii 544 / 2001 ( la solicitarea voastră ).Iar voi deasemenea puteți fără nici o problemă ( impediment ) să le publicați…mai ales că sânt de interes public.V-a dus capul să procedați astfel ( perfect legitim-justificat ,temeinic şi legal ) sau v-a mai dat altcineva ,,ideea ” aceasta ?