La Reșița, autobuzul școlar revine pe traseu. Transportul elevilor va fi gratuit

 

Odată cu începerea noului an școlar, Primăria Reșița și TUR – societatea de transport public a Consiliului Local – pun la dispoziția elevilor din municipiu o cursă specială pentru transportul spre unitățile de învățământ și retur.

 

Autobuzul școlar va reveni pe traseu chiar din prima zi de școală, luni, 13 septembrie. Acesta va circula de luni până vineri, cu două curse dimineața – cu o plecare din zona de nord a orașului (Calea Timișoarei), până la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din cartierul Lend, iar cealaltă plecare din cartierul Marginea până la Câlnic (stația Mol) – respectiv o cursă la prânz, pe ruta Centrul „Primăvara” – Piața Republicii (Muncitoresc) – Mol.

 

Graficul după care va circula autobuzul școlar este următorul:

Fabrica de pâine – Centrul „Primăvara” – cu plecare la ora 07.20 din stația de la Fabrica de pâine;

Marginea – Mol – cu plecare la ora 07.25 din stația de la Marginea;

Centrul „Primăvara” – Piața Republicii (Muncitoresc) – Mol – cu plecare la ora 14.00 de la Centrul „Primăvara”.

 

Transportul elevilor cu autobuzul școlar este gratuit, doar în baza legitimației (card) de călătorie eliberată de TUR.

 

În ceea ce privește condițiile de călătorie, reprezentanții TUR dau asigurări că elevii vor fi în siguranță în mijloacele de transport. Acestea sunt dotate cu sisteme de monitorizare video și vor exista însoțitori de bord. De asemenea, sunt prevăzute cu dozatoare cu dezinfectant și, înainte de a ieși pe traseu, vor fi igienizate și dezinfectate. Totodată, reprezentanții TUR atrag atenția că și în autobuzul școlar sunt valabile regulile de siguranță sanitară impuse de pandemia de COVID-19, astfel încât purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite