La Reșița continuă programul de modernizare a infrastructurii educaționale. Școala Gimnazială Nr. 7 intră în reabilitare

 

Astăzi a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor la cea de-a cincisprezecea unitate de învățământ din Reșița care se reabilitează din fonduri externe. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 7 din cartierul Govândari.

 

După ce, luna trecută, au fost semnate contractele pentru începerea lucrărilor la Școala Gimnazială „Mihai Peia” și la Școala Gimnazială Nr. 9, astăzi, a fost semnat contractul și pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 7, în valoare de 11.938.876 lei.

 

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional și include lucrări la toate cele trei corpuri de clădire care formează unitatea de invățământ: înlocuirea totală a ușilor și a tâmplăriei PVC; reabilitarea fațadelor și izolarea pereților cu termosistem de înaltă calitate; reabilitarea trotuarelor pe tot perimetrul clădirii; refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare; adaptarea grupurilor sanitare pentru persoane cu dizabilități; executarea instalației de hidranți în interior și exterior; reabilitarea rețelelor de canalizare pluvială; dotarea clădirii principale cu lift exterior; implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

 

Termenul de finalizare a investiției este 18 luni.

 

În momentul de față, sunt în curs de execuție lucrări de reabilitare și modernizare la nouă unități de învățământ din Reșița. Este vorba despre două licee: Colegiul Național „Diaconovici Tietz” și Colegiul Tehnic; trei școli gimnaziale: Școala Gimnazială Nr. 8, Școala Gimnazială „Mihai Peia” și Școala Gimnazială Nr. 9 și patru grădinițe: Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”, Grădinița cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” și Grădinița cu Program Normal Nr. 3.

 

Iar la alte cinci unități – Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Baptist și internatul Colegiului Economic al Banatului Montan – lucrările au fost deja finalizate, elevii bucurându-se de condiții la standarde moderne.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite