Pesta porcină africană se extinde pe fondurile de vânătoare din Caraș-Severin

 

Încă un fond de vânătoare din Caraș-Severin este afectat de pesta porcină africană. În total, în județ sunt aproape 40 de focare active în urma depistării unor porci mistreți infectați cu acest virus.

 

Centrul Local de Combatere a Bolilor Caraș-Severin s-a întrunit din nou în ședință extraordinară – a doua în mai puțin de o săptămână – pentru a aproba Planul de măsuri în cazul evoluției pestei porcine africane la mistreți pe teritoriul județului Caraș-Severin, după apariția unui nou caz pe un fond de vânătoare. De această dată, prezența virusului pestei porcine africane a fost confirmată la un porc mistreț găsit mort pe raza fondul cinegetic nr. 42 Valea Bei, administrat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Caraș-Severin.

 

„Măsurile de control ale bolii sunt puse în aplicare imediat și se mențin pentru 12 luni de la constatarea ultimului caz de pestă porcină africană la porcii mistreți în zona infectată determinată. Aceste măsuri de control rămân în vigoare pentru cel puțin încă 12 luni și includ cel puțin dispozițiile deja puse în aplicare în conformitate cu prevederile din Directiva 60/2002 CE privind examinarea porcilor sălbatici împușcați de vânători sau găsiți morți prin testări de laborator, inclusiv cu ajutorul unor anchete epidemiologice pe categorii de vârstă; eliminarea porcilor sălbatici găsiți morți sau împușcati, pe baza neutralizării sub control oficial; ancheta epidemiologică efectuată asupra fiecărui porc sălbatic găsit mort sau împușcat”, transmite Instituția Prefectului Caraș-Severin.

 

Până în prezent, în Caraș-Severin au fost diagnosticați cu pestă porcină africană 137 de porci mistreți – 21 găsiți morți și 116 vânați.

 

Sursa foto: Facebook

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite