Vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare. ANM a emis o avertizare meteo valabilă până sâmbătă dimineața

 

Potrivit meteorologilor, vremea se va strica treptat, începând din această seară, în vest, centru și nord, urmând ca aria precipitațiilor să se extindă, vineri, în întreaga țară.  

 

Avertizarea emisă de Agenția Națională de Meteorologie (ANM) intră în vigoare în această seară la ora 20.00 și vizează intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precum și precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în întreaga țară, fiind valabilă până sâmbătă, 4 decembrie, ora 10.00.

 

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, 3 decembrie, local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, informează ANM.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza această avertizare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite