La Reșița va începe, în iulie, construcția primei fabrici din România a companiei emz-Hanauer GmbH. Vor fi produse piese și sisteme electrocasnice

 

Compania germană emz-Hanauer GmbH, care a concesionat anul trecut 4,5 hectare de teren în Parcul Industrial Valea Țerovei, va demara, luna viitoare, construcția halelor de producție. Fabrica de la Reșița va fi prima pe care compania o va deține în România și a treia din Uniunea Europeană. emz-Hanauer GmbH mai are unități de producție în Germania și Cehia, dar și în China și Mexic.

 

Noua fabrică a companiei germane emz-Hanauer GmbH din Parcul Industrial Valea Țerovei va fi construită pe o suprafață de circa 45.000 de metri pătrați și va produce pentru piața europeană componente și sisteme pentru produse electrocasnice. Compania va investi 18 milioane de euro în unitatea de producție de la Reșița, iar primele hale ar urma să apară în Parcul industrial în această toamnă.

 

„Compania are proiectul finalizat, vine la aprobare pentru autorizația de construcție. Vor începe lucrările acolo probabil în luna iulie și undeva în octombrie-noiembrie ar trebui să fie primele unități de producție gata. Vor avea trei hale, două de producție și un fel de depozit foarte mare pentru materii prime și pentru produsul finit. Suprafața pe care o ocupă acolo este una mare, dublă față de cea a Autoliv. Vorbim despre 4,5 hectare. Sunt foarte încrezător că această investiție va fi una benefică pentru oraș”, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

 

Potrivit edilului, în toamnă va începe și recrutarea și selecția personalului care va lucra în fabrică. În primă fază, vor fi angajate circa o sută de persoane, urmând ca în etapa finală numărul angajaților să ajungă la 500. „Sunt puțin preocupat de resursa umană pentru că vor avea nevoie de personal cu un anumit grad de calificare. Nu vorbim de automotive cu activități repetitive, ca la volane, airbag-uri sau cablăraie. Vorbim de foarte multă robotică industrială care necesită un anumit grad de pregătire. Sper ca o parte dintre reșițenii care sunt plecați la Continental în Timișoara, spre exemplu, sau în alte zone să se îndrepte acasă, să revină în oraș și să se orienteze spre aceste locuri de muncă. În total vor fi în jur de 500 de locuri de muncă, dar care vor fi ocupate etapizat, în două-trei etape”, a precizat edilul Ioan Popa.

 

La rândul său, managerul de operațiuni al emz-Hanauer GmbH, Veit Schmucker, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița, a declarat: „Populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite