La Reșița, Ziua Eroilor va fi marcată, anul acesta, în Piața „Traian Vuia”

 

Anul acesta, la Reșița, ceremoniile dedicate Zilei Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român celebrată în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului – nu se vor mai desfășura în Parcul Tricolorului din Govândari, ci în Piața „Traian Vuia”, vizavi de Centrul Universitar UBB.

 

Reșițenii sunt așteptați joi, 2 iunie, cu începere de la ora 12.30, în Piața „Traian Vuia” să asiste la ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Eroilor. Sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată Ziua Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român – în 2003, prin Legea privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război.

 

„Ceremonia va cuprinde: primirea oficialităţilor, prezentarea onorului și a raportului; salutul drapelului de luptă al gărzii de onoare; intonarea Imnului naţional al României; săvârşirea serviciului religios; scurte luări de cuvânt; depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la monumentul din piață şi defilarea gărzii de onoare. Sunt invitaţi să participe cetăţenii municipiului, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai partidelor politice, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai mass-media”, transmite Instituția Prefectului Caraș-Severin care este, alături de Primăria Municipiului Reșița şi Garnizoana Reşiţa, organizator al evenimentului.

 

Tototdată, la ora 12.00, timp de un minut, clopotele lăcaşelor de cult din municipiul Reşiţa vor fi trase în semn de veșnică pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite