La Reșița vor fi activate încă două centre de vaccinare anti-COVID-19. Programările se vor putea face din 10 februarie

Centrele de vaccinare amenajate de Primăria Reșița la Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fosta Școală Generală Nr. 6) și la Colegiul Economic al Banatului Montan vor deveni funcționale. Acestea vor fi destinate imunizării cu vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca, operațiune care va începe pe 15 februarie.

Persoanele cu vârsta între 18 și 55 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, se încadrează în etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii din domenii esențiale, care doresc să se imunizeze cu vaccinul produs de compania AstraZeneca se vor putea programa începând de miercuri, 10 februarie. „Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro/, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În Caraș-Severin vor fi disponibile două astfel de centre, ambele în municipiul Reșița. „În prima etapă, centrele de vaccinare destinate AstraZeneca vor funcționa exclusiv în municipiul Reșița. Este vorba despre cele amenajate în sălile de sport de la Școala Gimnazială «Mihai Peia» și de la Colegiul Economic. Pentru început, la aceste centre se va administra doar vaccin provenit de la AstraZeneca, însă, pe măsură ce vor fi alocate doze de vaccin și de la alte companii, fluxurile de vaccinare vor fi suplimentate corespunzător”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Referitor la vaccinul AstraZeneca, reprezentanții CNCAV precizează că, „în urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de opt săptămâni”.

Aproape 10.000 de vaccinuri administrate în Caraș-Severin

De la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, în Caraș-Severin au ajuns, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, 11.848 de doze de vaccin (11.368 de la Pfizer-BioNTech și 480 de la Moderna). Dintre acestea, au fost administrate 9.883, după cum urmează: 3.426 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 2.541 la Spitalul Orășenesc Oravița, 2.021 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 1.135 la la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, 570 la Sala de Sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița și 190 la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu. În ultimele 24 de ore au fost administrate 110 doze: 70 la Caransebeș și 40 la Oravița.

Astăzi ar fi trebuit să ajungă în țara noastră o nouă tranșă de vaccin Pfizer, cea de-a opta, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece aeronavele care ar fi trebui să aducă cele peste 163.000 de doze nu au putut decola din Germania din cauza unei furtuni de zăpadă. Centrul Regional de Stocare a Vaccinului de la Spitalul Militar din Timișoara, de unde ajung vaccinurile și în Caraș-Severin, are alocate, de această dată, 11.700 de doze. Autoritățile speră ca până mâine transportul să poată fi efectuat.

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available