Reșițenii sunt invitați la „Carnavalul Culorilor”

Etnicii germani din Banatul Montan dau startul evenimentelor de Fășang – perioada de petreceri și voie bune care la credincioșii de rit catolic precede intrarea în Postul Mare. Din cauza pandemiei, nu vor fi alaiuri și nu va avea loc nici tradiționalul bal mascat. Va fi, totuși, un altfel de carnaval, „Carnavalul Culorilor”, o expoziție ce va fi deschisă vizitatorilor la galeria Direcției pentru Cultură Caraș-Severin.

Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, expoziția cercului de pictură „Deutsche Kunst Reschitza” din cadrul Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, coordonat de Doina și Gustav Hlinka, va fi vernisată joi, 11 februarie, la galeria Direcției pentru Cultură din Piața 1 Decembrie 1918. Sub genericul „Carnavalul Culorilor”, își vor expune lucrările artiștii plastici Adina Elena Ghinaci, Doina Marița-Hlinka, Flavia Beatrice Grădinaru, Nik Potocean, Tatiana Țibru, Viorica Ana Farkas, Livia Frunză și Gustav Hlinka. Lucrările acestora vor rămâne pe simezele galeriei până pe 19 februarie.

Pe agenda evenimentelor organizate de Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin pentru a marca perioada Fășangului se mai regăsește expoziția „Sărbătoarea Fășangului în Dognecea”, cu fotografii realizate de Klaus Lucian Mihnea, ce va avea loc la sediul Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița. De asemenea, „pe 15 februarie va avea loc, în format online, o masă rotundă în în limba română, tema abordată fiind tradițiile și obiceiurile de Fășang în Banatul Montan”, transmite președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, Erwin Josef Țigla.

 

Explicație foto: Pictură de Flavia Beatrice Grădinaru. Sursă foto: Facebook Demokratisches Forum der Banater Berglanddeutschen

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite